Aktuálně pro vás máme 1864 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Polévka z medvědího česneku Polévky
14. 03. 2018 Přečteno: 1164x

Polévka z medvědího česneku

Ingredience
- +
  • čerstvý medvědí česnek: 200 g
  • menší brambory: 2 ks
  • cibule: 1 ks
  • drůbeží nebo zeleninový vývar: 500 ml
  • suché bílé víno: 100 ml
  • smetana ke šlehání: 80 ml
  • máslo: 1 PL
  • olej
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Polévka z medvědího česneku - recept

Na troše oleje v hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, zalijeme vínem a necháme odpařit alkohol. Přilijeme horký vývar a vaříme, až jsou brambory měkké, tedy asi 20 - 25 minut. Přidáme nadrobno nakrájený medvědí česnek, povaříme pouze 1 minutu a rozmixujeme. Osolíme a opepříme dle chuti, zjemníme smetanou a už jen krátce prohřejeme.

Polévka z medvědího česneku se dá zjemnit i zakysanou smetanou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Vánoční punč

Vánoční punč

Cukr nasypeme do hrnce a za stálého míchání jej necháme zkaramelizovat. Poté zalijeme půllitrem vody. Přivedeme k varu, aby se důkladně karamel rozpustil. Přihodíme koření, rozinky, kůru z citronu a vaříme asi…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Práce u počítače vestoje? Odhalte benefity standing office!

jasně. A u toho ještě tančit a efektivita práce je nulová. Tohle ráda nemám. Mám novou profi židli, ortopedick...

Technika pro výuku na dálku: co vybrat, abyste se doma nezbláznili

A pravidla českého pravopisu...

Doporučené recepty

Pljeskavica

Hlavní jídla: Pljeskavica

Hovězí a vepřové mleté maso osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a petrželku, olivový olej a…

Mexické burrito s hovězím masem

Hlavní jídla: Mexické burrito s hovězím masem

Hovězí steak vytáhneme z lednice. Při smažení by mělo mít maso pokojovou teplotu. Rajče, cibuli, chilli papričku,…

Pohanková polévka

Polévky: Pohanková polévka

Mrkev, petržel, celer, brambory a cibuli očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Do hrnce dáme zeleninu, pohanku a…