Aktuálně pro vás máme 1744 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Plněné portobello žampiony Hlavní jídla
18. 03. 2016 Přečteno: 3140x

Plněné portobello žampiony

Ingredience
- +
  • žampiony Portobello: 6 ks
  • gouda: 150 g
  • strouhanka: 2 PL
  • máslo: 2 PL
  • šunka: 100 g
  • čerstvý špenát: 100 g

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Plněné portobello žampiony – recept

Z očištěných žampionů odstraníme nožičky. Nastrouháme sýr, nakrájíme na kostičky šunku i s nožkami žampionů. Spaříme špenát, lehce z něj vymačkáme vodu a vše smícháme dohromady. Kloboučky žampionů nasolíme a naplníme směsí. Dáme do pekáče a pečeme při 180 °C. Po deseti minutách pečení každý klobouček posypeme strouhankou, dáme plátek másla a zapečeme dozlatova.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

hrib-dubovy.jpg Hlavní jídla

Hřib dubový – skvost houbařského košíku

Hřib dubový patří mezi tzv. praváky. Klobouček je zpravidla 50-200 mm široký v různých odstínech hnědé (od bledě nahnědlých odstínů, přes šedavé a…

hrib-smrkovy2.jpg Hlavní jídla

Hřib smrkový patří mezi nejpopulárnější hřiby u nás. V kuchyni z něj vykouzlíte skvělá jídla

Hřib smrkový se řadí mezi houby z čeledi hřibovitých a do skupiny pravých hřibů. Klobouk lesklý a hladký dosahuje  velikosti až 25 cm. Jeho typická…

recepty-z-lisek3.jpg Hlavní jídla

Houby lišky poznáte podle žluto-oranžového kloboučku. Vyzkoušejte senzační recepty z lišek

Z čeledi liškovitých patří lišky mezi nejchutnější a nejvyhledávanější houby. V lese se poměrně snadno hledají, jelikož mají krásně zbarvený žlutý až…

nakladane-houby.jpg Hlavní jídla

Nakládané houby

Smícháme vodu, ocet, cukr a sůl a důkladně promícháme. Houby očistíme, nakrájíme a dáme na 2 minuty vařit. Scedíme a necháme vychladnout. Do každé vymyté a osušené dáme pár koleček cibule, 2 kuličky pepře, 2…

veprove-kotlety-na-houbach.jpg Hlavní jídla

Vepřové kotlety na houbách

Kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, houby na kostičky nebo na plátky. V hrnci rozehřejeme olej a kotlety na něm z obou stran zprudka opečeme. Kotlety vyjmeme,…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ještě krmíte psa klasickými granulemi? Přečtěte si, proč si pes zaslouží změnu

Súhlasím, kŕmenie mäsom je najlepšie, akurát nie každé zvieratko to chce. Naša seniorka vôbec. Len konzervy a ...

Trápí vás časté nemoci? Podpořte svou imunitu

zdrava strava, hodně vitaminu, zeleniny, ovoce a k tomu ještě pohyb na posílení imunity

Doporučené recepty

Vosí hnízda

Vánoční cukroví: Vosí hnízda

Piškoty rozmixujeme, přidáme cukr, máslo a kakao, nakonec zapracujeme rum a mléko. Je-li těsto drobivé, přidáme…

Kuřecí čína s rýží

Hlavní jídla: Kuřecí čína s rýží

Kuřecí prsa nakrájíme na kousky nebo nudličky, osolíme, opepříme a naložíme na asi 2 hodiny do směsi ze sójové…

Chřestová polévka ze zeleného chřestu

Polévky: Chřestová polévka ze zeleného chřestu

V hrnci na oleji necháme rozpustit máslo a orestujeme na něm na kostičky nakrájenou mrkev. Ke konci přidáme…

Domácí korbáčky

Předkrmy a chuťovky: Domácí korbáčky

Ve velkém hrnci necháme za občasného míchání zahřát čerstvé mléko (nejlépe přímo od farmáře) na 40 °C a odstavíme.…