![bezlepkové](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![rychlovky](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![vegetarián](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![dietní](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![pro děti](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![raw](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![vegan](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![těstoviny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![luštěniny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![bez laktózy](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![maso](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![ryby](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![zvěřina](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![vnitřnosti](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![gril](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![hravé vaření](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![luxusní](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![alkohol](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![zavařování](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![na imunitu](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![sladké](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![sladké bez cukru](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![domácí pekárna](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![parní hrnec](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![prasárny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Pesto z česneku medvědího](/img/clanky/9c796c6c5c7e915f52345b12cc84c57f/pesto_3.webp)
Pesto z česneku medvědího
Ingredience
- medvědí česnek: 50 g
- piniové oříšky: 50 g
- olivový olej: 50 ml
- parmazán: 25 g
- sůl
- mletý pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pesto z česneku medvědího - recept
Medvědí česnek opereme pod tekoucí vodou, osušíme jej a zbavím tvrdých lodyh. Piniové oříšky opražíme nasucho na pánvi, čímž se nám podaří zvýraznit jejich chuť. Parmazán si nastrouháme najemno. Připravíme si mixér, do kterého vložíme listy medvědího česneku a opražené oříšky. Začneme mixovat a postupně přiléváme olivový olej. Na závěr vsypeme nastrouhaný sýr. Takto připravené pesto z česneku medvědího dochutíme solí, pepřem a můžeme dle libosti použít.
Pokud nemáme po ruce mixér, můžeme si dopomoct hmoždířem. Nejdříve si v něm rozdrtíme piniové oříšky, ty si odložíme bokem. Pak v hmoždíři utřeme lehce osolený medvědí česnek, přidáme oříšky, olej a sýr. Třeme tak dlouho, dokud nevytvoříme hladkou pastu. Jakmile je hotovo, pesto z česneku medvědího můžeme přendat do uzavíratelné nádoby a uchovávat v ledničce. Jestliže nahoru nalijeme vrstvu olivového oleje, vydrží v lednici i několik týdnů.
Pesto z česneku medvědího se dá skvěle připravit také z jiných typů ořechů, ať už z vlašských nebo kešu. Výborně se hodí do sendvičů nebo na těstoviny.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.