Aktuálně pro vás máme 1879 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pečený králík na smetaně Hlavní jídla
21. 05. 2018 Přečteno: 2825x

Pečený králík na smetaně

Ingredience
- +
  • králík: 600 g
  • špek: 60 g
  • smetana ke šlehání: 150 ml
  • cibule: 1 ks
  • mrkev: 2 ks
  • petržel: 1 ks
  • tymián - snítka: 2 ks
  • bobkový list: 3 ks
  • nové koření: 6 ks
  • celý pepř: 6 ks
  • sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Pečený králík na smetaně – recept

Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme, prošpikujeme proužky slaniny a vložíme do pekáče. Ke králíkovi přidáme nakrájenou mrkev, petržel, kolečka cibule, tymián a přelijeme trochou vody. Rovnoměrně rozprostřeme do pekáče koření a necháme pár hodin uležet v lednici.

Poté pekáč přikrytý alobalem vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme asi 2 hodiny. Odstraníme alobal a dopečeme dozlatova.

Králíka, koření a tymián vyndáme z pekáče a zeleninu rozmixujeme. Přilijeme smetanu, v případě potřeby dochutíme solí, vrátíme králíka a společně prohřejeme. 

Pečený králík na smetaně se výborně hodí k domácím knedlíkům, ať už bramborovým, karlovarským nebo bramborovým.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 3 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

kralik-na-zelenine.jpg Hlavní jídla

Pečený králík na zelenině

Králíka naporcujeme, prošpikujeme proužky slaniny (při dietě můžeme vynechat), osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem a nadrobno nasekaným rozmarýnem a vložíme do máslem vymazaného pekáče. Mrkev a petržel…

fotolia_85585046_xs.jpg Hlavní jídla

Králík na zelenině

Králíka očistíme a naporcujeme, prošpikujeme anglickou slaninou nakrájenou na úzké špalíčky, zbylou slaninu nakrájíme na kostky, cibuli a česnek nakrájíme najemno. Mrkev a petržel nakrájíme na kostičky.  …

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Jak se vyrovnat s rozchodem či úmrtím

vím jaké to je. Před rokem mi zemře tatínek a před měsícem pejsem. Bylo to hrozné a už to nechci nikdy zažít. ...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

ja tedy slevám v obchodě neholduji, ale je fakt, ze damska kosmetika je tak brutalne draha, ze v tomto pripade...

Doporučené recepty

Kuřecí ragú

Hlavní jídla: Kuřecí ragú

Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Osolíme a opepříme dle chuti. Na pánvi si mezitím…

Krevety v kokosové kešu omáčce

Hlavní jídla: Krevety v kokosové kešu omáčce

Kešu namočíme do vlažné vody a necháme odležet alespoň 2 hodiny, aby ořechy změkly. Pokud máme k dispozici kešu…

Zeleninové lečo

Ostatní: Zeleninové lečo

V hrnci rozehřejeme olej a přidáme k němu na měsíčky nakrájenou cibuli. Smažíme, než cibule zezlátne. Potom na…

Tatarský biftek

Předkrmy a chuťovky: Tatarský biftek

Na tatarský biftek budeme potřebovat opravdu velmi kvalitní a čerstvé hovězí maso ze spolehlivého zdroje. Vzhledem…