Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pečený králík na smetaně Hlavní jídla
21. 05. 2018 Přečteno: 3572x

Pečený králík na smetaně

Ingredience
- +
  • králík: 600 g
  • špek: 60 g
  • smetana ke šlehání: 150 ml
  • cibule: 1 ks
  • mrkev: 2 ks
  • petržel: 1 ks
  • tymián - snítka: 2 ks
  • bobkový list: 3 ks
  • nové koření: 6 ks
  • celý pepř: 6 ks
  • sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Pečený králík na smetaně – recept

Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme, prošpikujeme proužky slaniny a vložíme do pekáče. Ke králíkovi přidáme nakrájenou mrkev, petržel, kolečka cibule, tymián a přelijeme trochou vody. Rovnoměrně rozprostřeme do pekáče koření a necháme pár hodin uležet v lednici.

Poté pekáč přikrytý alobalem vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme asi 2 hodiny. Odstraníme alobal a dopečeme dozlatova.

Králíka, koření a tymián vyndáme z pekáče a zeleninu rozmixujeme. Přilijeme smetanu, v případě potřeby dochutíme solí, vrátíme králíka a společně prohřejeme. 

Pečený králík na smetaně se výborně hodí k domácím knedlíkům, ať už bramborovým, karlovarským nebo bramborovým.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 6 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

kralik-na-zelenine.jpg Hlavní jídla

Pečený králík na zelenině

Králíka naporcujeme, prošpikujeme proužky slaniny (při dietě můžeme vynechat), osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem a nadrobno nasekaným rozmarýnem a vložíme do máslem vymazaného pekáče. Mrkev a petržel…

fotolia_85585046_xs.jpg Hlavní jídla

Králík na zelenině

Králíka očistíme a naporcujeme, prošpikujeme anglickou slaninou nakrájenou na úzké špalíčky, zbylou slaninu nakrájíme na kostky, cibuli a česnek nakrájíme najemno. Mrkev a petržel nakrájíme na kostičky.  …

Tip na recept

Dakos

Dakos

Začněte tím, že suchary z každé strany krátce namočíte do studené vody z obou stran. Poté povrch pokapejte hojně olivovým olejem a potřete strouhanými čerstvým rajčaty (pyré z dužiny). Směs okořeňte dle…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Krevety na česneku

Hlavní jídla: Krevety na česneku

Čerstvé krevety omyjeme a osušíme, česnek prolisujeme. Na olivovém oleji orestujeme krevety asi 5 minut, přidáme…

Biskupský chlebíček

Dezerty: Biskupský chlebíček

Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky utřeme s cukrem a máslem. Mouku smícháme s práškem do pečiva a vmícháme ke…

Bramborový guláš s uzeninou

Hlavní jídla: Bramborový guláš s uzeninou

Na oleji nebo kousku sádla necháme orestovat cibuli, přidáme na kostičky nakrájené brambory, na kolečka nakrájenou…

Polévka z pečené dýně

Polévky: Polévka z pečené dýně

Z dýně odstraníme jadérka, nakrájíme ji na větší kousky a společně s neoloupaným česnekem zakapeme olivovým olejem…