Aktuálně pro vás máme 1744 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Míchaná vejce s chřestem Předkrmy a chuťovky
25. 05. 2020

Míchaná vejce s chřestem

Ingredience
- +
  • vejce: 6 ks
  • zelený chřest - svazek: 1 ks
  • bazalkové pesto: 1 PL
  • máslo: 50 g
  • jarní cibulka: 1 ks
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Míchaná vejce s chřestem - recept

Chřes na skus uvaříme v osolené vodě a prudce jej zchladíme v ledové vodě. Poté z chřestu odrojíme špičky a stonky nakrájíme na kostky. Na pánvi rozehřejeme máslo. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a vejce prošleháme. Do rozehřátého másla přidáme kousky chřestu a zalejeme vejci s jarní cibulkou. Zamícháme a necháme vejce ztuhnout. Dochutíme solí a pepřem. 

Míchaná vejce s chřestem můžeme vylepšit strouhaným tvrdým sýrem. Podáváme ozdobené chřestovými špičkami. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

chrest1.jpg Předkrmy a chuťovky

Sezóna chřestu brzy skončí, užili jste si jej dosytosti? Připravili jsme vám recepty, které byste ještě měli rozhodně vyzkoušet

Chřest kraluje mezi ostatními druhy zeleniny. Skvěle chutná a tělu navíc dodává i široké spektrum živin a prospěšných látek. Můžete si dát chřest jako předkrm, uvařit z něj polévku, hlavní chod nebo osvěžující…

chrest_4.jpg Předkrmy a chuťovky

Chřest jako lék: Nejlepší recepty z chřestu

Nejprve chřest umyjeme pod tekoucí studenou vodou a necháme okapat na čisté utěrce. Před každou přípravou chřest nejprve zbavíme dřevnatých konců.…

peceny-losos-s-chrestem.jpg Předkrmy a chuťovky

Pečený losos s chřestem

Troubu předehřejeme na 200 °C. Pečící mísu vymažeme olivovým olejem, vložíme filety z lososa a očištěný zelený chřest. Osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem a lososa citronovou šťávou. Pečeme asi 20…

chrestovy-krem.jpg Předkrmy a chuťovky

Chřestový krém se smetanou

Oba chřesty očistíme a odstraníme dřevnaté konce. Špičky zeleného chřestu ponecháme na ozdobu, zbytek chřestu nakrájíme na malé kostky. Pórek pokrájíme na jemno. V hrnci rozehřejeme máslo, orestujeme pórek,…

kremove-chrestove-rizoto.jpg Předkrmy a chuťovky

Krémové chřestové rizoto

Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Chřest očistíme a pokrájíme na malé kousky. V hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej. Orestujeme cibuli s česnekem. Přidáme chřest a rýži. Restujeme asi 5 minut. Poté…

Tip na recept

Tuňákový salát

Tuňákový salát

Tuňáka i s olejem rozmačkáme vidličkou, cibuli a pažitku nakrájíme nadrobno. Smícháme tuňáka, cibuli, pažitku, hořčici, majonézu a citrónovou šťávu. Podle chuti osolíme a opepříme.  Tuňákový salát podáváme s…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ještě krmíte psa klasickými granulemi? Přečtěte si, proč si pes zaslouží změnu

Súhlasím, kŕmenie mäsom je najlepšie, akurát nie každé zvieratko to chce. Naša seniorka vôbec. Len konzervy a ...

Trápí vás časté nemoci? Podpořte svou imunitu

zdrava strava, hodně vitaminu, zeleniny, ovoce a k tomu ještě pohyb na posílení imunity

Doporučené recepty

Jahodová marmeláda z domácí pekárny

Ostatní: Jahodová marmeláda z domácí pekárny

Jahody opláchneme, odstraníme stopky a nakrájíme na malé kousky. Jahody smícháme s želírovacím cukrem, citronovou…

Chlebová polévka

Polévky: Chlebová polévka

Chléb nakrájíme na kostky a osmahneme na polovině másla. Cibuli očistíme, nakrájíme najemno a orestujeme na zbytku…

Zapečené těstoviny s mletým masem

Hlavní jídla: Zapečené těstoviny s mletým masem

Mleté maso smícháme s prolisovaným česnekem, solí, pepřem, majoránkou a tymiánem. Na pánvi rozehřejeme olej,…

Okoun říční na cibuli

Hlavní jídla: Okoun říční na cibuli

Filety z okouna říčního propláchneme, několikrát nařízneme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Na pekáč dáme…