Aktuálně pro vás máme 1744 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Marmeláda z černého rybízu Ostatní
05. 06. 2018 Přečteno: 8170x

Marmeláda z černého rybízu

Ingredience
- +
  • černý rybíz: 1000 g
  • cukr krupice: 700 g

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Marmeláda z černého rybízu – recept

Rybíz důkladně očistíme od stopek a umyjeme. Kuličky rybízu rozmixujeme a dáme do hrnce spolu s cukrem. Rybíz obsahuje přirozeně dost pektinu, proto nemusíme přidávat žádný želírovací produkt. Pokud bychom chtěli dát do marmelády méně cukru, přidáme pektin/želírovací produkt podle návodu.

Marmeládu vaříme do zhoustnutí, průběžně můžeme zkusit požadovanou konzistenci, když lžičku marmelády kápneme na studený talíř.

Důkladně omyjeme a osušíme sklenice i víčka a plníme do nich hotovou rybízovou marmeládu, pevně zatáhneme víčka a obrátíme sklenice dnem vzhůru na 10 - 15 minut.

Marmeláda z černého rybízu chutná skvěle na palačinkách a lívancích. Její chuť můžeme ozvláštnit přidáním špetky skořice nebo několika lístků meduňky do hrnce na začátku vaření.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 48 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

marmelada-z-rybizu-2.jpg Ostatní

Rybízová marmeláda i marmeláda z černého rybízu chutnají všem. Využijete je nejen na linecké

Červený rybíz 40 bobulí červeného rybízu pokryje váš denní příjem vitamínu C. Rybíz můžete zpracovat na sladkokyselé ovocné placky, které si děti…

visnova-marmelada.jpg Ostatní

Višňová marmeláda

Vypeckované višně překrájíme na menší kousky, nebo je můžeme rozmixovat. Záleží, zda chceme mít v marmeládě kousky višní. Ideální varianta je část rozmixovat a část pokrájet. V hrnci višně zalijeme studenou…

zavarovani-tresni2.jpg Ostatní

Podrobný návod, jak na zavařování třešní - v troubě i v hrnci

U každého zavařování třešní musíme v první řadě dbát na čistotu. Sklenice a víčka se musí blýskat čistotou, je tedy nutné je čerstvě umýt a pak…

svestkova-povidla_recept2.jpg Ostatní

Vyrobte si poctivá povidla tak, jak je dělaly naše babičky na venkově

Dříve za časů našich předků nebylo mnoho možností, jak uchovávat úrodu, proto se začala vařit povidla. Nejčastěji se vyrábějí povidla ze švestek, ale…

dzem-z-ryngli.jpg Ostatní

Džem z rynglí

Ryngle omyjeme, zbavíme stopek a pecek, dáme do hrnce a krátce povaříme. V misce smícháme pektin se 4 lžičkami cukru, přidáme ho k rynglím a 5 minut povaříme. Dosypeme zbytek cukru (můžeme dát méně i více,…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Detox, vitamíny z ovoce či zeleniny a další tipy na literaturu o zdraví

Dobrý den, od A.Williama mám již 4 knihy. Přišel ke mě prostřednictvím semináře on-line, v březnu 2021. Začala...

Kosmetika na dovolenou: Jaké přípravky potřebujete na různé typy dovolených?

ja chodím jenom k vodě, takže mi stačí opalovací krém a probiotika, abych neměla střevní potíže

Doporučené recepty

Zeleninový salát s kuřecím masem

Saláty: Zeleninový salát s kuřecím masem

Kuřecí maso nakrájíme, na grilovací pánvi s olejem maso orestujeme, dokud není propečené. Osolíme a opepříme.  …

Limetkový cheesecake

Dezerty: Limetkový cheesecake

Sušenky rozdrtíme najemno a smícháme s rozpuštěným máslem. Poté je rozprostřeme do vymazané formy a upěchujeme.…

Banánový cupcake

Dezerty: Banánový cupcake

Na plech rozložíme 18 papírových formiček nebo silikonových muffinových formiček. Připravíme těsto smícháním…

Špagety amatriciana

Hlavní jídla: Špagety amatriciana

Slaninu (guanciale) nakrájíme na tenké plátky, v pánvi rozehřejeme olivový olej. Na silném ohni krátce orestujeme…