Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Krémová květáková polévka Polévky
06. 09. 2017 Přečteno: 2492x

Krémová květáková polévka

Ingredience
- +
  • květák: 400 g
  • zeleninového vývaru: 500 ml 
  • smetana: 100 ml
  • máslo: 1 PL
  • cibule: 1 ks
  • česnek - stroužky: 1 ks
  • špetka muškátového oříšku 
  • sůl
  • pepř 
  • bobkový list

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Květáková polévka - recept

Květák očistíme a rozdělíme na růžičky. Ve větším hrnci rozehřejeme lžíci másla a opečeme na něm najemno nakrájenou cibuli a česnek. Až cibule zezlátne, vložíme květák a zalijeme vývarem. Přidáme bobkový list, sůl, pepř a muškátový oříšek a vaříme dokud květák nezměkne, což trvá přibližně 20 minut. Poté vyndáme bobkový list a vše důkladně rozmixujeme, aby byla květáková polévka krásně hladká. Na závěr vmícháme smetanu a jen krátce provaříme.

Krémová květáková polévka chutná nejlépe s opečenými krutony.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 3 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Pomalu pečená kachna

Pomalu pečená kachna

Kachnu porádně osolíme zvenku i zevnitř, opepříme a okmínujeme. Cibule rozkrájíme napůl a vložíme je do pekáče řezem dolů. Kachnu položíme na cibule prsama nahoru. Cibule nám zajistí, aby se kachna během…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Kachní kaldoun

Polévky: Kachní kaldoun

Do velkého hrnce dáme kachní stehno, kosti a droby, polovinu očištěné kořenové zeleniny, nové koření, celý pepř,…

Vaječná omeleta s hráškem

Předkrmy a chuťovky: Vaječná omeleta s hráškem

Vejce prošleháme s nadrobno nasekanou cibulkou, nastrouhaným parmazánem, solí a pepřem. Na rozehřáté pánvičce…

Lilková pomazánka

Pomazánky: Lilková pomazánka

Lilek nakrájíme na kostky, osolíme a necháme asi 20 minut odležet, aby pustil vodu. Poté propláchneme a osušíme…

Špekový knedlík se zelím

Přílohy: Špekový knedlík se zelím

Housky a slaninu si nakrájíme na malé kostičky, cibuli nadrobno a petržel nasekáme. V pánvi opečeme slaninu s…