Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Krémová květáková polévka Polévky
06. 09. 2017 Přečteno: 2112x

Krémová květáková polévka

Ingredience
- +
  • květák: 400 g
  • zeleninového vývaru: 500 ml 
  • smetana: 100 ml
  • máslo: 1 PL
  • cibule: 1 ks
  • česnek - stroužky: 1 ks
  • špetka muškátového oříšku 
  • sůl
  • pepř 
  • bobkový list

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Květáková polévka - recept

Květák očistíme a rozdělíme na růžičky. Ve větším hrnci rozehřejeme lžíci másla a opečeme na něm najemno nakrájenou cibuli a česnek. Až cibule zezlátne, vložíme květák a zalijeme vývarem. Přidáme bobkový list, sůl, pepř a muškátový oříšek a vaříme dokud květák nezměkne, což trvá přibližně 20 minut. Poté vyndáme bobkový list a vše důkladně rozmixujeme, aby byla květáková polévka krásně hladká. Na závěr vmícháme smetanu a jen krátce provaříme.

Krémová květáková polévka chutná nejlépe s opečenými krutony.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Vaječný likér pro děti

Vaječný likér pro děti

Smícháme v misce obě mléka, vanilkový cukr, smetanu, skořici a muškátový oříšek. Nad vařící vodou směs prošleháváme. Ve chvíli, kdy se koňak začne vařit, přidáme vyšlehaná vejce. Poté pokračujeme ve šlehání,…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Okoun nilský na zelenině

Hlavní jídla: Okoun nilský na zelenině

Filety okouna opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Pekáček vymažeme máslem a poklademe nakrájenou zeleninou,…

Vepřové výpečky

Hlavní jídla: Vepřové výpečky

Omyté a osušené vepřové maso nakrájíme na větší kostky, cibuli a česnek nahrubo. V pekáčku smícháme maso, cibuli,…

Klobásníky

Předkrmy a chuťovky: Klobásníky

Začněte tím, že si do hrníčku odlijete asi 125 ml mléka, které mírně zahřejete. Do vlažného mléka pak rozdrobte…

Vepřové ražničí

Hlavní jídla: Vepřové ražničí

Maso očistíme a nakrájíme na kostky, slaninu na plátky. Mletý koriandr smícháme s trochou oleje, solí a pepřem,…