Aktuálně pro vás máme 1744 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Kedlubnové zelí Přílohy
23. 05. 2018 Přečteno: 1971x

Kedlubnové zelí

Ingredience
- +
  • větší kedlubny: 3 ks
  • cibule: 1 ks
  • hladká mouka: 1 PL
  • olej
  • drcený kmín
  • sůl
  • ocet
  • cukr

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Kedlubnové zelí – recept

Kedlubny oloupeme a nastrouháme. Cibuli nakrájíme nadrobno, necháme na rozehřátém oleji zesklovatět, přidáme mouku a vytvoříme jíšku. Do cibulové jíšky přidáme nastrouhané kedlubny, podlijeme trochou vody, přidáme drcený kmín a mírně osolíme. Za občasného míchání vaříme asi 20 minut a podle potřeby doléváme během vaření vodu. Kedlubnové zelí nakonec ochutíme octem, osladíme a podle potřeby ještě dosolíme.

Kedlubnové zelí se skvěle hodí téměř ke všem plackám, ale i například k pečeným bramborám, na halušky nebo ke knedlíkům.

Tip: Listy z kedlubny je škoda vyhazovat, neboť obsahují ještě více vitamínu C, vápníku, draslíku a železa než samotná bulva. Proto důkladně omyté listy můžeme nakrájet na jemné proužky a přidat do kedlubnového zelí.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

kedlubnovy-salat_1.jpg Přílohy

Kedlubnový salát

Smícháme všechny ingredience na zálivku a necháme rozpustit cukr. Oloupanou kedlubnu a mrkev nakrájíme na tenké proužky nebo nastrouháme nahrubo. Přidáme nadrobno nakrájenou petrželku, pažitku a přilijeme…

kedlubnova-polevka.jpg Přílohy

Kedlubnová polévka

Na malém množství oleje necháme rozpustit máslo, zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku. Zalijeme horkým vývarem, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené kedlubny a vaříme doměkka asi 20 - 25 minut. Polévku…

fotolia_85851511_xs.jpg Přílohy

Kedlubny, nenápadný zázrak s obrovským účinkem na lidské zdraví

Pokud byste kedlubny neznali a měli byste si vybírat zeleninu jen podle vzhledu, nejspíš byste je na stáncích tržišť a regálech obchodů přehlédli.…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Bylinkový horoskop na rok…

    Milá Ellen, <br> samozřejmě, že "automatického korektora" znám. Stalo se a mrzí mě to, sypu si popel na hlavu. Neb...

  • Bylinkový horoskop na rok…

    A víte, co je korektor pravopisu? Stačí si ho zapnout - a nebudete mít hrubku hned v nadpisu...

  • Autismus

    Pěkně napsaný článek Škoda ale že vědci pořad nenašli lék 😢<br> Vím ze speciální škola pomůže se začlenit ale má...

Detox, vitamíny z ovoce či zeleniny a další tipy na literaturu o zdraví

Dobrý den, od A.Williama mám již 4 knihy. Přišel ke mě prostřednictvím semináře on-line, v březnu 2021. Začala...

Kosmetika na dovolenou: Jaké přípravky potřebujete na různé typy dovolených?

ja chodím jenom k vodě, takže mi stačí opalovací krém a probiotika, abych neměla střevní potíže

Doporučené recepty

Kokosové kuličky

Vánoční cukroví: Kokosové kuličky

Smícháme cukr s kokosem, přidáme nastrouhanou bílou čokoládu, změklé máslo a citrónovou šťávu. Podle potřeby…

Nivové koule

Předkrmy a chuťovky: Nivové koule

Máslo necháme změknou v pokojové teplotě. Chceme-li měknutí urychlit, můžeme máslo nastrouhat nahrubo. Stejně tak…

Čínská pikantní polévka

Polévky: Čínská pikantní polévka

Sušené houby namočíme předem do studené vody (asi na 1 hodinu). V hrnci rozehřejeme olej, kuřecí maso nakrájíme na…

Jelení ragú

Hlavní jídla: Jelení ragú

Maso na jelení ragú očistíme a omyjeme, nakrájíme na malé kousky, osolíme a opepříme. Na sádle orestujeme cibuli…