![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Italské rizoto s kuřecím masem](/img/clanky/2a8883352efa958c9b09a20ad8bd97cb/italske-rizoto-s-kurecim-masem.jpg)
Italské rizoto s kuřecím masem
Ingredience
- kuřecí maso: 200 g
- rýže: 150 g
- olivový olej: 2 PL
- cibule: {0,5}
- česnek: {1}
- bílé víno: 50 ml
- kuřecí vývar: 350 ml
- strouhaný parmazán: 2 PL
- citron: {0,5}
- máslo: 10 g
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Italské rizoto s kuřecím masem - recept
V hrnci rozpálíme dvě lžíce olivového oleje, přidáme cibuli pokrájenou na menší kostičky a opékáme dozlatova. Poté přidáme česnek nakrájený na tenká kolečka a po dvou minutách přidáme rýži. Promícháme ji s olejem, zalijeme vínem a počkáme, než se víno odpaří. Poté postupně přiléváme vývar - vždy po částech, tak, aby byla rýže ponořena. Další dávku vývaru přidáváme hned, co rýže nasaje předchozí.
Na závěr vmícháme pro zjemnění máslo. Přidáme citronovou kůru, díky které získá rizoto z kuřecího masa krásnou vůni.
V pánvi na dvou lžicích oleje opečeme kuřecí maso nakrájené na kostky, jemně osolíme a přidáme k rizotu. Italské rizoto s kuřecím masem podáváme posypané parmezánem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.