Aktuálně pro vás máme 1731 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Polévky
Přečteno: 1763x

Houbová polévka ze sušených hub

Ingredience
- +
  • sušené houby: 100
  • zeleninový vývar: 500 ml
  • mrkev: 1 ks
  • petržel: 1 ks
  • cibule: 1 ks
  • stroužek česneku: 3 ks
  • brambora: 3 ks
  • máslo: 1 PL
  • bobkový list: 2 ks
  • kmín: 1 KL
  • rozmixované houby: 2 KL
  • majoránka: 1 KL
  • nové koření
  • sůl 
  • pepř 
  • petrželová nať

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Houbová polévka ze sušených hub - recept

Houbová polévka ze sušených hub - recept

Všechnu zeleninu si očistíme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo. Do hrnce vložíme cibuli, mrkev, petržel a česnek. Zeleninu orestujeme a chvilku dusíme. Mezitím zpaříme sušené houby. Necháme je asi 2 minuty nabobtnat, poté je scedíme. Do hrnce přisypeme nakrájené brambory a zalejeme vývarem. Přidáme sušené houby, bobkový list a kmín. Část sušených hub rozmixujeme na jemný prášek. Vznikne nám tak houbové koření, které přidáme do polévky. Vaříme asi 20 minut do změknutí brambor. Nakonec dochutíme solí, pepřem a majoránkou. 

Houbovou polévku ze sušených hub podáváme s petrželkovou natí. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

lisejnik.jpg Polévky

Experti vytvořili rozsáhlý atlas lišejníků na území Česka 

Jde o největší a nejucelenější dílo o českých lišejnících. Vytvořili jej vědci z Botanického ústavu Akademie věd ČR s několika externími kolegy.

edible-mushrooms-wooden-bowl_112977-673.jpg Polévky

Pokrmy z hub tak trochu netradičně

Pokrmy z hub jsou momentálně tématem číslo jedna. Houbařská sezóna je v plném proudu a z lesa si mnoho lidí odnáší hřiby, lišky, klouzky, křemenáče, bedly, či jiné chutné houby. Ne nadarmo se říká, že je Česká…

hrib-dubovy.jpg Polévky

Hřib dubový – skvost houbařského košíku

Hřib dubový patří mezi tzv. praváky. Klobouček je zpravidla 50-200 mm široký v různých odstínech hnědé (od bledě nahnědlých odstínů, přes šedavé a…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Vypalování do dřeva aneb jak…

    Děkuji za super článek! Jako Vášnivý pyrografista :) doporučuji dřevěné plátky - všechny skvěle obroušeny - c...

  • Přemejšlim, jak se…

    Paní Moniko, díky za reakci :-)... ano, venku je to nádherňajs... miluju jaro (protože nejsem alergik) a ještě...

  • Přemejšlim, jak se…

    svetlé body, tak tady jsou :<br> 1. začíná skoro jaro, takže více sluníčka a tepla venku<br> 2. více tepla venku, tedy...

Už víte, kam na dovolenou v ČR? Máme tip na dokonalé ubytování na Šumavě!

Ještě bych doporučila jedno ubytování, a to http://www.nadrybnikem.eu/. Je to chatová osada v Hnačovu. A je to...

Lékárna Dorea Neratovice nabízí široký sortiment léků i homeopatik

kvalitní personál vždy poradí,ráda k nim chodím velká spokojenost a díky personálu za ochotu Eliška

Doporučené recepty

Pórková polévka

Polévky: Pórková polévka

Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka, brambory oškrabeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci si rozehřejeme máslo a…

Quinoa se zeleninou

Saláty: Quinoa se zeleninou

Quinou propláchneme horkou vodou a v kastrolku zalijeme studenou vodou - na 1 hrnek quinoy použijeme 2 hrnky vody.…

Šťouchané brambory

Přílohy: Šťouchané brambory

Brambory oloupeme a uvaříme do měkka. Rozehřejeme máslo a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibulku. Přidáme na…

Vánočka z domácí pekárny

Dezerty: Vánočka z domácí pekárny

Do domácí pekárny dáme nejdříve tekuté ingredience, tedy mléko, rozpuštěné máslo a vejce. Přisypeme mouku, do…