Aktuálně pro vás máme 1743 receptů
Empanadas Předkrmy a chuťovky
23. 08. 2017

Empanadas

Ingredience
- +
  • 300 g hovězího zadního
  • 300 g hladké mouky
  • 150 g másla nakrájeného na kousky
  • 1 vejce
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 1 lžíce vody
  • 4 stroužky česneku
  • ½ lžičky kmínu
  • ½ lžičky oregana
  • 2 lžíce oleje
  • 2 cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 lžíci nasekané petrželky
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Empanadas - recept

Empanadas – recept

Smícháme mouku, máslo, vajíčko, ocet, vodu a špetku soli, vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které zabalíme do fólie a dáme na půl hodiny odpočinout do lednice. Maso, cibuli, papriku nakrájíme na malé kostičky, na oleji osmažíme cibuli, přidáme k ní papriku a prolisovaný česnek, nakonec přidáme a orestujeme maso. Přidáme sůl, pepř, kmín, oregano a dusíme dokud maso nezměkne, poté necháme vychladnout.

Vyválíme si těsto, které můžeme tvarovat buď do taštiček nebo můžeme zvolit druhou variantu. Vyválené těsto rozpůlíme na dvě poloviny, jednou polovinou vyložíme dno plechu, na ni dáme masovou směs, kterou přikryjeme druhou polovinou těsta, které pořádně přimáčkneme k okrajům. Na některých místech uděláme díry vidličkou, aby se těsto při pečení nenafouklo a nepotrhalo.

Empanadas pečeme asi na 180 °C přibližně 30 minut.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Jaro je tady! Vyražte do hor se správnou výbavou. Salomon sází na univerzálnost

dost slušný boty

Už víte, kam na dovolenou v ČR? Máme tip na dokonalé ubytování na Šumavě!

Ještě bych doporučila jedno ubytování, a to http://www.nadrybnikem.eu/. Je to chatová osada v Hnačovu. A je to...

Doporučené recepty

Slané muffiny se zeleninou

Předkrmy a chuťovky: Slané muffiny se zeleninou

Cuketu i se slupkou nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme, cibuli a bylinky nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme,…

Chřestové rizoto s hráškem

Hlavní jídla: Chřestové rizoto s hráškem

Na rozehřátém oleji necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rýži, orestujeme a zalijeme vínem. Víno…

Zázvorové sušenky

Dezerty: Zázvorové sušenky

Všechny suroviny promícháme a spojíme v jedno těsto, které by mělo mít konzistenci asi jako linecké těsto.…

Chřestová polévka ze zeleného chřestu

Polévky: Chřestová polévka ze zeleného chřestu

V hrnci na oleji necháme rozpustit máslo a orestujeme na něm na kostičky nakrájenou mrkev. Ke konci přidáme…