Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Domácí smetanový karamel Dezerty
19. 01. 2018 Přečteno: 7937x

Domácí smetanový karamel

Ingredience
- +
  • krystalový cukr: 150 g
  • smetana ke šlehání 30%: 100 ml
  • máslo: 60 g

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Domácí smetanový karamel - recept

Do hrnce se silnějším dnem nasypeme cukr a při mírné teplotě a za stálého míchání vařečkou ho necháme zkaramelizovat. Pozor, karamel má velmi vysokou teplotu a ulpívá na kůži, proto při neopatrnosti hrozí popálení. 

Jakmile se cukr změní na karamel, přidáme máslo. mícháme, dokud se máslo nerozpustí. Přilijeme smetanu a ztvrdlý cukr za stálého míchání opět rozvaříme. Výsledný smetanový karamel můžeme ještě přecedit přes drátěný cedník. Skladujeme v uzavřené sklenici v ledničce. 

Domácí smetanový karamel můžeme použít na polevy, pro přípravu krémů nebo na dozdobení dezertů. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 10 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Kachní rillettes [rijet]

Kachní rillettes [rijet]

Kachní stehna opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a dáme do pekáče. Přidáme koření a zalijeme vínem. Troubu rozehřejeme na 110 °C a přikrytá stehna pečeme asi 3 hodiny. Upečená stehna vytáhneme z pekáče a…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Indický naan

Přílohy: Indický naan

Smícháme mouku se solí, práškem do pečiva a cukrem. Přidáme mléko a olej a vypracujeme pružné hladké těsto. Pokud…

Empanadas

Předkrmy a chuťovky: Empanadas

Smícháme mouku, máslo, vajíčko, ocet, vodu a špetku soli, vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které zabalíme do…

Zeleninový vývar

Polévky: Zeleninový vývar

Zeleninu očistíme, nakrájíme na hrubší kousky, zalijeme vodou a na mírném ohni zeleninový vývar vaříme minimálně…