spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1662 receptů

Hlavní jídla

recept

Pražma na bylinkách

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

pražma: {2} ks

tymián - snítka: {2} ks

rozmarýn - snítka: {1} ks

bazalka - hrst: {1} ks

citron: {1} ks

pepř

sůl

olivový olej

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Super zdravé, doporučujeme

Pražma na bylinkách – recept

Do hrníčku dáme olivový olej, do kterého vmícháme sůl, pepř, nadrobno nasekanou bazalku, rozmarýn, lístky tymiánu a nastrouhanou citronovou kůru. Pražmu dobře omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, nařízneme kůžu na několika místech a pomažeme ochuceným olejem zvenku i zevnitř. Dáme do ledničky na 2 hodiny uležet. Pražmu pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 - 30 minut dozlatova. Ryby v polovině pečení obrátíme. 

Pražmu na bylinkách podáváme s vařenými bramborami nebo zeleninovým salátem, před podáváním zakápneme citronovou šťávou. 

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Hlavní jídla

Pečený pstruh

Pstruhy okmínujeme, osolíme a opepříme. Lehce obalíme v mouce a dáme do pekáčku. Cibuli nakrájíme na kolečka, část dáme dovnitř ryby a zbytek obložíme okolo. Bylinky dáme dovnitř ryby. Máslo...

Tip na recept

všechny recepty >

Gulášová polévka z mletého masa

Cibuli nakrájíme na kostičky, brambory na kostky, česnek prolisujeme, vývar ohřejeme. V hrnci rozehřejeme trochu oleje nebo sádla a osmažíme na něm cibuli dohněda. Přidáme mleté maso a necháme do krátce zprudka...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Cheesecake z ovesných vloček

    Jedním slovem katastrofa, nejsem proti zdravějším dezertů, ale tohle je naprosto bez chuti, nemastné-neslané. 3lzice medu na skoro kilo tvarohu…

  • Malinový cheesecake

    Dobrý den, já jsem ho dělala ve formě o průměru 25 ⌀. Tudíž Vám vyjde stejná výška jako je na obrázku.

  • Pomalu pečená krkovice

    Představ si, že dáš maso do pekáče a přikryješ ho tou druhou půlkou pekáče. Já používám tenhle -…

Doporučené recepty

Předkrmy a chuťovky:

Rybí závitky se slaninou

Lososa nakrájíme na klínky přibližně 4 x 2 cm, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Necháme 20 minut odpočinout v lednici. Každý kousek osušíme, obalíme v plátku slaniny a napíchneme na špejli. Pečeme na...

Předkrmy a chuťovky:

Smažené mlíčí

Mlíčí dobře propláchneme a necháme okapat, příp. vysušíme papírovou utěrkou. Nakrájíme na asi 3cm kousky, osolíme a opepříme. Připravíme si těstíčko rozšleháním vajíček s moukou, škrobem, kořením, solí, pepřem a...

Hlavní jídla:

Okoun nilský na zelenině

Filety okouna opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Pekáček vymažeme máslem a poklademe nakrájenou zeleninou, kterou osolíme, opepříme, přidáme čerstvý tymián a celé stroužky česneku. Zeleninu poklademe tenkými...

Hlavní jídla:

Okoun říční na cibuli

Filety z okouna říčního propláchneme, několikrát nařízneme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Na pekáč dáme máslo s olejem, cibuli nakrájenou na menší měsíčky a filety z okouna. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte