

























Pomazánka z droždí
Ingredience
- droždí {80} g
- másla {0,5} PL
- cibule {0,5}
- vejce {1}
- pažitka
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Cibuli si pokrájíme najemno, rozehřejeme na pánvi olej. Vhodíme na něj nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Poté přidáme rozdrobené droždí, ochutíme solí a pepřem. Za stálého míchání restujeme několik minut, dokud se droždí nerozvoní. Do této směsi všleháme vejce, které za stálého míchání necháme srazit.
Pomazánka z droždí se dá podávat na chlebu za tepla i za studena. Tento základní recept můžeme vylepšovat a obměňovat. Kromě samotného droždí a vejce můžeme přidat tvaroh nebo nastrouhaný polotvrdý sýr, dochucovat můžeme nasekanou nakládanou okurkou nebo hořčicí. Pokud nepohrdneme dobrým kvalitním masem, může pomazánka z droždí obsahovat i nakrájené libové uzené. Na ozdobu je výborná pokrájená pažitka.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Vlažné mléko smícháme ve větším hrnku se lžící cukru a nadrobeným droždím. Přidáme tolik mouky, aby nám vzniklo řídké těsto. Dáme na teplé místo a počkáme až nám vzejde kvásek.
Očistíme si zeleninu. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev, petžel a brambory na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo, na kterém orestujeme cibulku. Přidáme nadrobené droždí a asi 2 minuty restujeme. Poté…
Cuketu nastrouháme nahrubo. Použijeme-li mladé cukety, není třeba je loupat ani vydlabávat semínka. Cuketu osolíme, necháme v cedníku vykapat asi 20 minut a vymačkáme z ní co nejvíce vody. Šunku, cibuli a…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Závislost na cukru je stejně špatná, jako každá jiná závislost na čemkoliv. Jinak - ta hysterie kolem škodlivo...
"25. Runa YR/Wyrd (prázdná runa)" je novodobý koncept. To co tato "runa" reprezentuje, je již obsaženo v runě ...
Každý má "nadpřirozené" schopnosti (telepatie, jasnozřivost, AP atd). Akorát jsou v latentním stavu. V podstat...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Ve slupce uvařené brambory necháme vychladnout, oloupeme a rozmačkáme vidličkou nebo prolisujeme. To samé…
Veškeré ingredience kromě cukru smícháme v hrnci a při nízké teplotě zahříváme až téměř k varu. Jakmile se na dně…
Na tatarský biftek budeme potřebovat opravdu velmi kvalitní a čerstvé hovězí maso ze spolehlivého zdroje. Vzhledem…
Hořčici smícháme s mletou paprikou a medem, osolíme, opepříme, směs zalijeme olejem a důkladně promícháme. Do…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.