spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1701 receptů

Polévky

recept

Bujabéza (Bouillabaisse)

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

treska nebo úhoř: {200} g

krevety: {100} g

mušle: {100} g

rybí hlavy: {2} ks

cibule: {1} ks

rajský protlak: {1} PL

oloupaná rajčata: {2} ks

olivový olej: {2} PL

bílé víno: {100} ml

česnek - stroužky: {2} ks

mletá červená paprika: {1} KL

petrželka: {2} PL

bobkový list: {1} ks

sušená bazalka: {1} KL

špetka šafránu

kousek pomerančové kůry

sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Zdravé, neuděláte chybu

Bujabéza (Bouillabaisse) – recept

Do hrnce dáme polovinu cibule, rybí hlavy, bobkový list, bílé víno, 3/4 l vody a vaříme asi půl hodiny. Uvařený vývar scedíme. Nadrobno nakrájenou zbylou cibuli s česnekem osmahneme na oleji, přidáme mletou papriku, šafrán, bazalku, nakrájená rajčata, petrželku, pomerančovou kůru, rajský protlak, osolíme a chvíli vše podusíme. Přidáme vývar a vaříme 10 minut za občasného míchání. Poté přidáme nakrájené rybí maso a znovu 5 minut povaříme pod pokličkou. Přimícháme krevety s mušlemi a povaříme 4 minuty. Nakonec vytáhneme pomerančovou kůru a přidáme obrané maso z rybích hlav. Bujabéza se podává s bagetou nebo opečenými toasty.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 1 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Polévky

Rybí polévka

Zeleninu nakrájíme na malé kousky a uvaříme ve vývaru do poloměkka. Filety ryby rozkrájíme a dáme povařit do vývaru doměkka. Přidáme nadrobno nasekanou petrželku. Do rybí polévky můžeme ještě nasucho opražit kostičky housky.

Tip na recept

všechny recepty >

Grilovaná zelenina

Lilky nakrájíme na koleka nebo na plátky, osolíme z obou stran a necháme 20 minut vypotit. Opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Cuketu nakrájíme na plátky, papriky zbavíme jadérek a nakrájíme podélně na čtvrtky,...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Doporučené recepty

Hlavní jídla:

Úhoř na kmíně

Omytého úhoře umyjeme a vysušíme. Dáme do pekáče, nasolíme, okmínujeme, pokapeme citronovou šťávou a na povrch ryby dáme plátky másla a tymián. Pečeme v předehřáté troubě do měkka. Po upečení pokapeme citronem. Podáváme s vařenými nebo šťouhanými brambory. 

Hlavní jídla:

Ryba na jehle

Rybu opláchneme a vysušíme papírovou utěrkou. Nakrájíme na kostky a smícháme s trochou soli, pepře a oregana. Cibuli nakrájíme na čtvrtky. Na grilovací jehlu napichujeme střídavě rybu, cibuli, cherry rajčátko a...

Hlavní jídla:

Jeseter na víně

Jesetera omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na lžíci másla orestujeme na plátky nakrájené žampiony, zalijeme vínem a trochou vody a pod poklicí dusíme 15 minut. Rybu z obou stran opečeme na másle. Omáčku můžeme...

Polévky:

Soljanka

Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme rajský protlak a zalijeme připraveným vývarem. Přidáme bobkový list, nakrájené okurky a vaříme vše 15 minut. Osolíme, dochutíme citronovou šťávou, přimícháme uvařené...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte