Fazole na kyselo

400 g bílých fazolí
250 ml fazolového vývaru
1 cibule
60 g másla
40 g hladké mouky
ocet
černý mletý pepř
sůl



Fazole na kyselo – postup přípravy

Nejprve si fazole přebereme, pak je propereme a necháme je namočené přes noc ve studené vodě tak, aby vody nebylo moc a fazole v ní byly tak akorát potopené. Druhý den je vezmeme a v té samé vodě je uvaříme doměkka. Pak fazole scedíme, přebytečný vývar odlijeme a necháme si jenom tolik, kolik budeme nadále potřebovat (250 ml).

V kastrolu si rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibulku a mícháme, dokud se nezpění. Zaprášíme ji moukou a tím vytvoříme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem z fazolí. Stále mícháme a necháme povařit. Poté do jíšky vmícháme scezené fazole, osolíme, opepříme, okyselíme octem a necháme přejít varem. Fazole na kyselo podáváme buď s bramborem, nebo s chlebem.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 17500x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

VEGA BEZ SOLI a glutamanu 150g DNM

Sušená zelenina s kurkumou Kořenící přípravek VEGA je zdravou variantou…

Cena: 88 Kč

Kitchen King Masala 50g DNM

Směs koření na zeleninu Směs koření Kitchen King Masala je určena…

Cena: 52 Kč

Mung čočka loupaná 2kg

Lehce stravitelná žlutá loupaná čočka Loupaná žlutá čočka. Je…

Cena: 269 Kč

Tzatziky 50g DNM

Tzatziky jsou tradiční řecký předkrm. Lze je použít i jako omáčku nebo…

Cena: 43 Kč

Koření řecký salát 20g DNM

Směs bylin, navržená speciálně pro přípravu řeckého salátu z čerstvých…

Cena: 25 Kč

Rozmarýn celý 20g DNM

Rozmarýn je silně aromatické koření svěží vůně a chuti, výborné v…

Cena: 31 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte