Česneková polévka

2 větší brambory
2 vejce
kmín
česnek
zeleninový bujón
chléb
sůl
pepř




Česneková polévka – postup přípravy

Brambory nejdříve oloupeme, pak je nakrájíme na malé kousky a dáme vařit do většího hrnce. Přidáme kmín a vaříme do měkka. Do jiného hrnce dáme vařit vodu, do které potom přidáme zeleninový bujón a tři prolisované stroužky česneku. Necháme vařit. Na prkénku si mezitím nakrájíme chleba na malé kousky a ty potom opečeme na pánvičce, abychom vytvořili křupavé krutonky.

Uvařené brambory přidáme do vývaru a můžeme nandat na talíř. Na talíři může být česneková polévka dochucená pepřem, solí či kmínem. Můžeme do ní také rozklepnout vajíčko nebo nastrouhat sýr. Samozřejmě přidáme chlebové krutonky.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 7231x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

česnečka byla moc mňam.


Doporučujeme k tématu

VEGA BEZ SOLI a glutamanu 150g DNM

Sušená zelenina s kurkumou Kořenící přípravek VEGA je zdravou variantou…

Cena: 88 Kč

Kitchen King Masala 50g DNM

Směs koření na zeleninu Směs koření Kitchen King Masala je určena…

Cena: 52 Kč

Tzatziky 50g DNM

Tzatziky jsou tradiční řecký předkrm. Lze je použít i jako omáčku nebo…

Cena: 43 Kč

Koření řecký salát 20g DNM

Směs bylin, navržená speciálně pro přípravu řeckého salátu z čerstvých…

Cena: 25 Kč

Rozmarýn celý 20g DNM

Rozmarýn je silně aromatické koření svěží vůně a chuti, výborné v…

Cena: 31 Kč

Provensálské koření 20g DNM

Provensálské koření je směs různých sušených bylinek, původně…

Cena: 25 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte