Aktuálně pro vás máme 1834 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zapékat můžete vcelku dobře i špagety. Hlavní jídla
27. 07. 2021

Zapečené těstoviny se sýrem gorgonzola a čekankou

Ingredience
- +
  • těstoviny dle preferencí: 190 g
  • malá cibule : 1 ks
  • čerstvá čekanka: 1 ks
  • sůl dle chuti
  • mletý pepř dle chuti
  • olivový olej : 1 PL
  • balzamikový ocet: 1 KL
  • čerstvý a nasekaný rozmarýn : 1 KL
  • hladká mouka : 20 g
  • máslo : 30 g
  • strouhanka : 20 g
  • sýr gorgonzola : 90 g
  • plnotučné mléko : 250 ml

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Zapečené těstoviny se sýrem gorgonzola a čekankou - recept

Nejprve si uvařte těstoviny dle návodu. Měly by být al-dente. Dále si orestujte na troše olivového oleje nasekanou cibuli a tu následně opepřete a osolte. Nechte opékat na mírném plamenu a asi po deseti minutách přidejte očištěnou a nakrájenou čekanku. Ochuťte rozmarýnem, balzamikovým octem, promíchejte a vařte po dobu pěti až sedmi minut.

V další fázi si propojte pomocí vařečky čekankovou směs společně s vařenými a scezenými těstovinami. Nyní si připravte zálivku. Mléko nalijte do menšího hrnce a zahřívejte na mírnějším plamenu. Také si vytvořte na malé pánvičce světlou jíšku z rozpuštěného másla a trochy hladké mouky. Tu následně zašlehejte do teplého mléko, aby zhoustlo. Nakonec omáčku ještě dochuťte solí, mletým pepřem a vlijte na těstoviny s čekankou. Též přidejte kousky gorgonzoly a pečlivě promíchejte. Pokrm naneste do zapékací mísy, na povrch nasypte trošku strouhanky a pečte v horké troubě asi půl hodiny (při teplotě cca 175 °C). Podávejte po mírném zchladnutí. Dobrou chuť.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Využití jogurtu v kuchyni

    jogurty josu mnam, nejraději mam čokoladové a vanilkové a poslední dobou spíše smetanové krémy. Zasytí mně a n...

  • Výroba a skladování jogurtu

    uskladňuji je v lednici a jediné jogurty, které kupuji a sním doslova do druhého dne jsou smetanové krémy

  • Ochucený domácí jogurt

    takové jogurty vůbec nejím. jediné co si kupuji pravidelně jsou smetanové krémy

Podpora erekce: 19 otázek, které kladete nejčastěji a odpovědi, díky kterým zlepšíte erekci, výdrž, milostný život a celkové zdraví

jedine co nám pomohlo na problémy s erekci byly spreje a gely

5 potravin, které spolehlivě podpoří vaše trávení

potřebuji ho spíše stabilizovat a narovnat střevní mikrofloru

Doporučené recepty

Avokádová pomazánka

Pomazánky: Avokádová pomazánka

Avokádová pomazánka je velice jednoduchý, ale zároveň nutričně hodnotný a zdravý pokrm. Při její tvorbě dbáme na…

Banánový sorbet

Dezerty: Banánový sorbet

Nejprve si oloupejte banány a nakrájejte je na středně velké kousky. Ty pak umístěte do zamrazitelného sáčku a…

Tvarůžkový tatarák

Předkrmy a chuťovky: Tvarůžkový tatarák

Tvarůžky nakrájíme na malé kostičky, cibuli nasekáme nadrobno. Obojí smícháme s hořčicí a olejem, přidáme…

Kuřecí cordon bleu

Hlavní jídla: Kuřecí cordon bleu

Kuřecí prsa důkladně naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Jednu stranu masa vždy potřeme hořčicí a poté…