

























Salát z řapíkatého celeru
Řapíkatý celer zbavíme vláken a nakrájíme na nudličky, stejně tak nakrájíme i celer bulvový. Jablka zbavíme jadřinců a připravíme z nich tenké plátky…
Řapíkatý celer zbavíme vláken a nakrájíme na nudličky, stejně tak nakrájíme i celer bulvový. Jablka zbavíme jadřinců a připravíme z nich tenké plátky…
Smetanu ušleháme dotuha společně se ztužovačem, nastrouhaný křen pokapeme citrónovou šťávou a opatrně přimícháme společně s koprem k ušlehané smetaně. Jemně osolíme a opepříme. Plátky šunky rozprostřeme na každý dáme 2 centimetry od kraje lžíci šlehačky s křenem. Opatrně zavineme, aby se šunková…
Lilek, řapíkatý celer, cibuli a rajčata nakrájíme na kostičky, česnek na plátky, petrželku nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém orestujeme cibuli a celer, po 5 minutách přidáme lilek, po dalších asi 4 minutách přidáme rajčata, česnek, vinný ocet a trochu cukru. Pod pokličkou dusíme 10…
Avokádo oloupeme, podélně rozpůlíme, vyjmeme pecku, nakrájíme nadrobno a ihned smícháme s limetkovou šťávou, která zabrání zhnědnutí. Smícháme avokádo, nadrobno nakrájené ředkvičky, polovinu petrželky, trochu soli a pepře. Vejce rozpůlíme podélně, vydlabeme žloutky, které přidáme k avokádu.…
Připravíme si hrnec s vodou a přidáme do něj trochu octa. Cibulky oloupeme a rovnou vkládáme do hrnce. Oloupané cibulky v hrnci přivedeme k varu, poté je ihned scedíme a propláchneme studenou vodou. Na nakládání cibulek můžeme použít svůj oblíbený recept na nakládané okurky nebo nálev z tohoto…
Na rozpuštěném másle pozvolna orestujeme na plátky nakrájený česnek, který zalijeme horkým vývarem. Přidáme na kostky nakrájené brambory, osolíme, opepříme a uvaříme doměkka. Krémová česneková polévka se následně rozmixuje dohladka a zjemní smetanou. Krátce provaříme. Krémová česneková polévka se…
Brokolici rozdělíme na růžičky, brambory nakrájíme na kostičky, cibuli, česnek a chilli nadrobno. V hrnci rozehřejeme máslo, na kterém orestujeme cibuli, přidáme brokolici a brambory, společně orestujeme a zalijeme horkým vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme chilli dle chuti a vaříme, až jsou…
Cibuli nakrájíme nadrobno, řepu, mrkev a brambory na kostičky. Na troše oleje necháme zpěnit cibuli, přidáme řepu a mrkev, krátce orestujeme a zalijeme horkým vývarem. Přidáme brambory, osolíme, opepříme a vaříme asi 20 minut, až je zelenina měkká. Polévku rozmixujeme a na závěr dochutíme…
Cibuli nakrájíme nahrubo, česnek na plátky, oloupaný celer na menší kostky a brambory na středně velké kostky. V hrnci na troše rozehřejeme máslo, na kterém necháme zpěnit cibuli. Přidáme celer, který také krátce orestujeme, dále česnek, který už jen necháme půl minuty rozvonět. Zalijeme horkým…
Kuřecí prsa a kuřecí skelet vložíme do studené vody, osolíme, opepříme a uvaříme, až je maso úplně měkké. Vývar i maso použijeme na polévku. Maso nakrájíme na menší kousky, mrkev, bambusové výhonky a houby na nudličky. Na rozehřátém oleji orestujeme mrkev, bambusové výhonky a houby, přidáme kuřecí…
Zralé avokádo oloupeme, vyjmeme pecku a v míse jej rozmačkáme vidličkou. Rozmačkané avokádo vložíme do mixéru, přidáme olivový olej, šťávu z poloviny limetky, prolisovaný česnek, dle chuti bazalkové listy, sůl…
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Další módní nesmysl, který zatěžuje rodiče (nejen finančně), a frustruje děti, když nemají "lepší" a nákladněj...
Závislost na cukru je stejně špatná, jako každá jiná závislost na čemkoliv. Jinak - ta hysterie kolem škodlivo...
"25. Runa YR/Wyrd (prázdná runa)" je novodobý koncept. To co tato "runa" reprezentuje, je již obsaženo v runě ...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Tvrdý sýr řeckého původu zvaný Saganaki seženete buď v e-shopech nebo ve specializovaných prodejnách se sýry. Až…
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kostičky, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, Solamyl, vejce,…
Základem každého guláše je správně připravená cibule. Začneme tedy tím, že ji nakrájíme najemno a necháme pomalu…
Základem omáčky je poctivý a silný hovězí vývar. V hrnci si rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a vytvoříme jíšku.…