Aktuálně pro vás máme 1736 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Hlavní jídla

Vepřové rizoto s houbami

Ingredience
- +
  • kulatozrnná rýže: 150 g
  • vepřová kýta nebo panenka: 250 g
  • čerstvé houby: 100 g
  • zeleninový vývar: 250 ml
  • suché bílé víno: 100 ml
  • červená paprika: 1 ks
  • jarní cibulka: 1 ks
  • červená cibule: 1 ks
  • stroužky česneku: 1 ks
  • strouhaný parmezán: 2 PL
  • petrželka: 1 PL
  • máslo: 1 PL
  • olej
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Vepřové rizoto s houbami - recept

Vepřové rizoto s houbami - recept

Vepřové maso, očištěné houby a papriku nakrájíme na menší kousky, cibuli a jarní cibulku nadrobno, česnek prolisujeme. Cibuli a bílou část jarní cibulky necháme zesklovatět na másle, které jsme nechali rozpustit v troše oleje. Přidáme rýži a krátce orestujeme. Zalijeme bílým vínem a necháme odpařit alkohol. Přidáme naběračku vývaru a necháme dusit, až se vývar vsákne. Přidáme další naběračku a tak postupujeme až do vypotřebování vývaru a až je rýže měkká

Na troše rozehřátého oleje zprudka orestujeme osolené a opepřené maso společně s houbami, paprikou a česnekem, zmírníme teplotu a dusíme doměkka. Rizoto, masovou směs a parmezán promícháme. 

Vepřové rizoto s houbami posypeme petrželkou a natí z jarní cibulky.  

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

lisejnik.jpg Hlavní jídla

Experti vytvořili rozsáhlý atlas lišejníků na území Česka 

Jde o největší a nejucelenější dílo o českých lišejnících. Vytvořili jej vědci z Botanického ústavu Akademie věd ČR s několika externími kolegy.

edible-mushrooms-wooden-bowl_112977-673.jpg Hlavní jídla

Pokrmy z hub tak trochu netradičně

Pokrmy z hub jsou momentálně tématem číslo jedna. Houbařská sezóna je v plném proudu a z lesa si mnoho lidí odnáší hřiby, lišky, klouzky, křemenáče, bedly, či jiné chutné houby. Ne nadarmo se říká, že je Česká…

hrib-dubovy.jpg Hlavní jídla

Hřib dubový – skvost houbařského košíku

Hřib dubový patří mezi tzv. praváky. Klobouček je zpravidla 50-200 mm široký v různých odstínech hnědé (od bledě nahnědlých odstínů, přes šedavé a…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Kalisie vonná neboli zlatý…

    Kalisie je opravdu zázrak. Od nepaměti se používá v oblasti Ruska a jsou místa, kde není rodiny, která by tuto...

  • Meruňkové knedlíky

    Dobrý den,<br> <br> velmi podobný recept mám vyzkoušený a knedlíky jsou výborné. Těsto na tvarohové knedlíky lepivé zk...

  • Meruňkové knedlíky

    Co je to za hroznej recept? Sem dělala porci z 500g tvarohu... a 360g mouky??? Se to lepilo i s půl kilem... t...

Už víte, kam na dovolenou v ČR? Máme tip na dokonalé ubytování na Šumavě!

Ještě bych doporučila jedno ubytování, a to http://www.nadrybnikem.eu/. Je to chatová osada v Hnačovu. A je to...

Lékárna Dorea Neratovice nabízí široký sortiment léků i homeopatik

kvalitní personál vždy poradí,ráda k nim chodím velká spokojenost a díky personálu za ochotu Eliška

Doporučené recepty

Španělský ptáček

Hlavní jídla: Španělský ptáček

Hovězí roštěnou naklepeme, jemně osolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Na každý plátek masa položíme…

Kokosky s marmeládou

Vánoční cukroví: Kokosky s marmeládou

Kokosky: Smícháme kokos, moučkový cukr, špetku soli, vejce, bílek a rybízovou marmeládu. Lžičkou namočenou ve…

Vepřové ledvinky na cibulce

Hlavní jídla: Vepřové ledvinky na cibulce

Důkladně omyté vepřové ledvinky nakrájíme na tenké plátky, opět důkladně propláchneme a dáme okapat. Abychom je…

Ledový salát s kuřecím masem

Saláty: Ledový salát s kuřecím masem

Ledový salát nakrájíme. Na kostky pokrájené kuřecí maso osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, olivový…