Aktuálně pro vás máme 1714 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Dezerty
Přečteno: 1075x

Perník na plech

Ingredience
- +
  • hladká mouka: 400 g
  • cukr krupice: 60 g
  • mléko: 400 ml
  • slunečnicový olej: 120 ml
  • vejce: 1 ks
  • tekutý med: 3 PL
  • kakao: 3 PL
  • mletá skořice: 1 KL
  • prášek do perníku: 1 ks
  • prášek do pečiva: 0.5 ks
  • máslo a mouka na plech
  • ořechy
  • čokoládová poleva

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujem

Perník na plech - recept

Perník na plech – recept

Smícháme prosátou mouku, prášek do pečiva a do perníku, skořici, kakao a cukr. V druhé míse smícháme vejce, olej, med a mléko. Vše smícháme dohromady, až vznikne hladké těsto. Těsto nalijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou a posypeme ořechy.

Perník na plech pečeme na 180 °C asi 35 - 45 minut podle typu trouby. Hotový perník poznáme tak, že do něj zapíchneme špejli. Jakmile se na ni těsto nelepí, je upečený. Perník necháme vychladnout a můžeme ho dozdobit čokoládovou polevou

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Už víte, kam na dovolenou v ČR? Máme tip na dokonalé ubytování na Šumavě!

Ještě bych doporučila jedno ubytování, a to http://www.nadrybnikem.eu/. Je to chatová osada v Hnačovu. A je to...

Lékárna Dorea Neratovice nabízí široký sortiment léků i homeopatik

kvalitní personál vždy poradí,ráda k nim chodím velká spokojenost a díky personálu za ochotu Eliška

Doporučené recepty

Krtkův dort

Dezerty: Krtkův dort

Z bílků vyšleháme tuhý sníh a žloutky vyšleháme s cukrem. Ke žloutkům přidáme mléko, olej, rum, kakao i mouku s…

Pečená štika

Hlavní jídla: Pečená štika

Štiku očistíme, rozdělíme na porce, mírně osolíme a opepříme. Dno pekáčku vymažeme máslem a vyskládáme plátky…

Kuřecí játra na cibulce

Hlavní jídla: Kuřecí játra na cibulce

Kuřecí játra si očistíme, odblaníme, propláchneme vodou a nakrájíme na menší kousky. Na pánev dáme na malé…

Domácí francouzská bageta

Přílohy: Domácí francouzská bageta

Čerstvé droždí promícháme ve vlažné vodě s lžičkou cukru. Necháme pár minut na teplém místě, aby se nám droždí…