Aktuálně pro vás máme 1744 receptů
Domácí čokoládová zmrzlina Dezerty
11. 10. 2017

Domácí čokoládová zmrzlina

Ingredience
- +
  • kvalitní čokoláda (min. 70% kakaa): 200 g
  • žloutky: 4 ks
  • moučkový cukr: 1 PL
  • smetana ke šlehání: 500 ml
  • mléčná čokoláda: 30 g

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Domácí čokoládová zmrzlina - recept

Čokoládová zmrzlina - recept

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout. Žloutky vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme smetanu a stále šleháme. Směs zahřejeme v nepřilnavém hrnci, přidáme čokoládu a důkladně rozmícháme. Hmotu nalijeme do nádoby vhodné na mražení, necháme vychladnout. Zamícháme malé kousky mléčné čokolády a dáme do mrazáku. Každých 20 minut po dobu 2 hodin důkladně promícháme.

Čokoládová zmrzlina se po vyndání z mrazáku nechá asi 10 minut povolit, pak z ní půjdou vytvořit kopečky.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

coko 1.jpg Dezerty

Horká čokoláda a horké kakao na sedm způsobů. Dobrota, která vás zahřeje a zajistí dobrou náladu!

Horká čokoláda i horké kakao jsou nápoje ideální na zimu. Zahřejí a vykouzlí nám úsměv na rtech. Jsou jakýmsi synonymem pohody. A navíc zdravým! Připravte si netradiční horkou čokoládu podle našich tipů a…

cokolada_3.jpg Dezerty

Zdravá čokoláda: Vyrobte si vlastní čokoládu i kakaové máslo

První plantáže kakaových bobů založil ve Střední Americe španělský dobyvatel Hernán Cortés. A právě díky němu se čokoláda v roce 1528 dostala i do…

cokoladova-pena-s-avokadem.jpg Dezerty

Čokoládová pěna s avokádem

Zralé avokádo rozpůlíme, odstraníme pecku a vydlabeme dužinu. V mixéru rozmixujeme avokádo s banánem. Čokoládu rozpustíme a vmícháme do ní krém z avokáda a banánu. Přidáme kakao a důkladně pěnu promícháme.  …

cokoladove-muffiny_1.jpg Dezerty

Čokoládové muffiny

Máslo necháme rozpustit a vychladnout. Mezitím prosejeme mouku s práškem do pečiva do mísy, přidáme mléko, které jsme nechali zahřát na pokojovou teplotu, vychladlé máslo, vejce, cukr a kakao. Šlehačem…

cokoladovy-krem-z-mascarpone.jpg Dezerty

Čokoládový krém z mascarpone

Dáme ohřívat mléko do hrnce a mezitím vyšleháme vejce s cukrem. Do teplého mléka vmícháme směs vajec s cukrem a kukuřičný škrob. Nastrouháme čokoládu a vmícháme ji k ostatním ingrediencím. Směs přelijeme do…

Tip na recept

Quinoa se zeleninou

Quinoa se zeleninou

Quinou propláchneme horkou vodou a v kastrolku zalijeme studenou vodou - na 1 hrnek quinoy použijeme 2 hrnky vody. Vodu lehce osolíme, přivedeme k varu, vaříme 15 minut a 5 minut necháme dojít pod pokličkou.  …

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Jaro je tady! Vyražte do hor se správnou výbavou. Salomon sází na univerzálnost

dost slušný boty

Už víte, kam na dovolenou v ČR? Máme tip na dokonalé ubytování na Šumavě!

Ještě bych doporučila jedno ubytování, a to http://www.nadrybnikem.eu/. Je to chatová osada v Hnačovu. A je to...

Doporučené recepty

Alsaský cibulový koláč

Předkrmy a chuťovky: Alsaský cibulový koláč

Mouku smícháme se solí, přidáme sušené droždí, vodu, změklé máslo a rukama vypracujeme hladké těsto, které necháme…

Hovězí vývar

Polévky: Hovězí vývar

Hovězí vývar bude mít lepší chuť, když nejprve hovězí kosti upečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 minut.  …

Tukožroutská polévka

Polévky: Tukožroutská polévka

Připravíme si zelí, otrháme z něho ovadlé listy, zbytek omyjeme a rozkrájíme na osminy. Ze všech kousků odstraníme…

Kedlubnové zelí

Přílohy: Kedlubnové zelí

Kedlubny oloupeme a nastrouháme. Cibuli nakrájíme nadrobno, necháme na rozehřátém oleji zesklovatět, přidáme mouku…