Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Býčí žlázy Hlavní jídla
07. 11. 2017 Přečteno: 7296x

Býčí žlázy

Ingredience
- +
  • býčí žlázy: 4 ks
  • cibule: 1 ks 
  • sádlo: 1 PL 
  • anglická slanina: 100
  • sladká paprika 
  • sušená šalvěj 
  • vývar 
  • sůl
  • pepř 
  • mléko

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Býčí žlázy – recept

Býčí žlázy necháme namočené v mléce asi 30 minut, důkladně opereme ve vodě a osušíme papírovými utěrkami. 

Rozhřejeme si pánev, na které zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku. Jakmile zesklovatí, vložíme do pánve nakrájenou slaninu a zlehka ji orestujeme. Přidáme na plátky nakrájené býčí žlázy, které začnou pouštět vodu. Tu musíme všechnu vyvařit.

Býčí žlázy zaprášíme sladkou paprikou a trochou mouky. Orestujeme a zalijeme vývarem, dochutíme solí, pepřem a šalvějí. Přiklopíme pokličkou a dusíme asi 15 – 20 minut. 

Býčí žlázy podáváme se šťouchanými bramborami nebo rýží.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Rajská omáčka z protlaku

Rajská omáčka z protlaku

Základem omáčky je poctivý a silný hovězí vývar. V hrnci si rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a vytvoříme jíšku. Poté přidáme rajčatový protlak, který za stálého míchání chvilku smažíme. Zalejeme hovězím…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Steak z tuňáka

Hlavní jídla: Steak z tuňáka

Steaky z tuňáka potřeme olejem, pokapeme z obou stran citronovou šťávou a dáme na chvíli odpočinout. Na rozpálenou…

Lilek s těstovinami

Hlavní jídla: Lilek s těstovinami

Těstoviny uvaříme, scedíme a zakápneme olivovým olejem. Lilek umyjeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata…

Mojito

Nápoje: Mojito

Nakrájenoué limetky vložíme do džbánu, přidáme čerstvou mátu s třtinovým cukrem. Pořádně stlačíme, aby se…

Dýňový koláč

Dezerty: Dýňový koláč

Dýni omyjeme a zbavíme jader, to samé provedeme i s jablky. Obě dvě suroviny nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce…