spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1701 receptů

Pomazánky

vyhledáno 96 receptů

Pomazánky

Pomazánka z medvědího česneku

Do mísy si dáme tvaroh a přidáme k němu zakysanou smetanu (smetanu můžeme vyměnit také za kvalitní bílý jogurt). Společně vyšleháme, dochutíme solí a přidáme najemno nakrájený medvědí česnek. Pokud...

Pomazánky

Pomazánka z červené řepy

Červenou řepu oloupeme, okrojíme konce a nastrouháme na hrubém struhadle. Řepu promícháme s tvarohem, jogurtem a menší lžičkou oleje. Dochutíme solí a pepřem, zakápneme citronovou šťávou. Pomazánka...

Pomazánky

Mrkvová pomazánka

Mrkev nahrubo nastrouháme. Na pánvi rozehřejeme máslo a mrkev na něm orestujeme. Mrkev osolíme a opepříme a přidáme prolisovaný česnek. Celý proces tepelné úpravy by neměl přesáhnout 5 minut, aby...

Pomazánky

Domácí lučina

Nejdříve si v míse pořádně promísíme zakysanou smetanu s jogurtem a solí. Následně si sítko vyložíme bavlněnou plenou a postavíme ho do vyšší nádoby, do které bude moci odkapávat syrovátka. Na...

Pomazánky

Pomazánka z uzené makrely

Makrelu zbavíme páteře a všech kostí, poté ji rozdrobíme na menší kousky. Jarní cibulku pokrájíme na drobná kolečka a přidáme k makrele. Vejce nastrouháme na hrubém struhadle nebo nasekáme na...

Pomazánky

Domácí pivní sýr

V míse rozmícháme tvaroh se solí, kmínem, pepřem a zalijeme pivem. Při teplotě 18 °C necháme zrát 3 - 5 dní. Sýr voní po olomouckých tvarůžcích. Podáváme s čerstvým chlebem a nasekanou pažitkou.

Tip na recept

všechny recepty >

Lilkový salát

Lilky i se slupkou nakrájíme na proužky a z obou stran osolíme. Necháme asi 20 minut "vypotit", opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Lilky potřeme olivovým olejem a z obou stran je opečeme na rozehřátém grilu nebo...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Hlavní jídla:

Vepřový špíz na grilu

Smícháme olej, med, sójovou máčku, chilli, sůl, pepř a pořádně zamícháme, až se ingredience spojí. Vepřové maso nakrájíme na kostky, osolíme a naložíme do druhého dne do připravené marinády. Špejle před grilováním...

Dezerty:

Pařížská šlehačka

Všechny ingredience smícháme v hrnci, přivedeme k varu a necháme krátce povařit. Necháme vychladnou a uležet v lednici do dalšího dne, jinak by se nám pařížská šlehačka srazila. Další den vyšleháme dotuha a můžeme...

Ostatní:

Domácí pribiňáček

Tvaroh vyšleháme s vanilkovým cukrem a necháme asi 10 minut odležet, aby se cukr úplně rozpustil. Smetanu ušleháme dotuha a pomalým obracením ji vmícháme do tvarohu.  TIP: Kakaový domácí pribiňáček vyrobíme buď použitím pařížské šlehačky nebo přidáním lžičky kakaa. 

Hlavní jídla:

Vepřové na žampionech

Vepřovou panenku v celku potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, posypeme lístky čerstvého tymiánu. Takto naložené maso necháme odležet na kuchyňské lince, aby získalo pokojovou teplotu. Troubu rozehřeme na 200...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte