Rajčatová polévka

750 g čerstvých rajčat
150 g řapíkatého celeru
2 velké stroužky česneku
1 svazek petrželové natě
2 lžíce másla
tymián
citrónová šťáva
cayenský pepř
plátky citrónu



Rajčatová polévka – postup přípravy

Rajčatová polévka je vždy nejchutnější z čerstvých rajčat, ale použít můžeme samozřejmě i rajčata sterilovaná. Čerstvá rajčata spaříme v hrnci s horkou vodou, oloupeme slupku a nakrájíme je na malé kostičky. Řapíkatý celer očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Petrželovou nať a oloupaný česnek nasekáme nadrobno a spolu s celerem je osmahneme na rozehřátém másle. Poté přidáme nakrájená rajčata a zalijeme 200 ml studené vody, přidáme tymián a pod pokličkou necháme asi 15 minut dusit.

Rajčatovou polévku dochutíme solí, cayenským pepřem a citrónovou šťávou. Na talíři polévku ozdobíme tenkými plátky čerstvě nakrájeného citrónu. Rajčatová polévka je také vynikající, pokud ji na závěr posypeme troškou strouhaného sýru parmazán, nebo jakýmkoli sýrem podle naší chuti.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2794x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

VEGA BEZ SOLI a glutamanu 150g DNM

Sušená zelenina s kurkumou Kořenící přípravek VEGA je zdravou variantou…

Cena: 88 Kč

Kitchen King Masala 50g DNM

Směs koření na zeleninu Směs koření Kitchen King Masala je určena…

Cena: 52 Kč

Tzatziky 50g DNM

Tzatziky jsou tradiční řecký předkrm. Lze je použít i jako omáčku nebo…

Cena: 43 Kč

Koření řecký salát 20g DNM

Směs bylin, navržená speciálně pro přípravu řeckého salátu z čerstvých…

Cena: 25 Kč

Rozmarýn celý 20g DNM

Rozmarýn je silně aromatické koření svěží vůně a chuti, výborné v…

Cena: 31 Kč

Provensálské koření 20g DNM

Provensálské koření je směs různých sušených bylinek, původně…

Cena: 25 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte