Čočková polévka s kysaným zelím

150 g čočky
250 g kysaného zelí
1 kostka zeleninového bujónu
1 cibule
2 lžíce oleje
2 lžíce mouky
1 špetka soli
1 špetka pepře
1 špetka cukru
2 stroužky česneku



Čočková polévka s kysaným zelím – postup přípravy

Čočku dáme do hrnce, propláchneme studenou vodou a odstraníme případné nečistoty. Také si ji můžeme namočit den předem. Poté vodu slijeme a čočku zalijeme čerstvou vlažnou vodou, přidáme zeleninový bujón a dáme vařit. Mezitím propláchneme studenou vodou kysané zelí a nakrájíme ho na menší kousky. Až je čočka uvařená do poloměkka, přidáme zelí a vaříme dále. Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme na drobnější kostičky. Osmažíme na pánvi na oleji do zesklovatění, zaprášíme moukou, pořádně promícháme a odstavíme z ohně. Poté ji rozředíme studenou vodou na řidší kaši. Jakmile máme uvařenou čočku se zelím, zahustíme ji osmaženou cibulkou s moukou, opepříme, případně dosolíme a krátce povaříme. Dochutíme česnekem, případně trochou cukru.

Čočkovou polévku s kysaným zelím dochutíme majoránkou.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 4566x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

VEGA BEZ SOLI a glutamanu 150g DNM

Sušená zelenina s kurkumou Kořenící přípravek VEGA je zdravou variantou…

Cena: 88 Kč

Kitchen King Masala 50g DNM

Směs koření na zeleninu Směs koření Kitchen King Masala je určena…

Cena: 52 Kč

Mung čočka loupaná 2kg

Lehce stravitelná žlutá loupaná čočka Loupaná žlutá čočka. Je…

Cena: 269 Kč

Tzatziky 50g DNM

Tzatziky jsou tradiční řecký předkrm. Lze je použít i jako omáčku nebo…

Cena: 43 Kč

Koření řecký salát 20g DNM

Směs bylin, navržená speciálně pro přípravu řeckého salátu z čerstvých…

Cena: 25 Kč

Rozmarýn celý 20g DNM

Rozmarýn je silně aromatické koření svěží vůně a chuti, výborné v…

Cena: 31 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte