Zeleninová kapsa

500 g listového těsta
1 malý pórek
1 červená paprika
1 zelená paprika
3 stroužky česneku
160 g bílého nebo zeleného chřestu
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce hladké mouky
zeleninový vývar
1 vejce na potření těsta
1 vejce do zeleniny
sůl
kmín

Zeleninová kapsa – postup přípravy

Pórek s paprikami očistíme a pokrájíme na dlouhé nudličky. Česnek oloupeme a pokrájíme na tenké plátky. Chřest oloupeme, zbavíme zdřevnatělých konců a pak podélně rozkrojíme. V pánvi na olivovém oleji orestujeme všechnu pokrájenou zeleninu. Osolíme ji, zaprášíme hladkou moukou a podlijeme vývarem. Zeleninovou směs dusíme cca 5 minut. Do změklé zeleniny přidáme jedno rozšlehané vejce, zamícháme a vypneme.

Listové těsto rozválíme na dva stejně velké pláty asi 3 milimetry tenké. Jeden plát přeneseme na plech na pečící papír a poklademe do středu náplň ze zeleniny. Okraje těsta pak potřeme rozšlehaným vajíčkem. Druhý plát těsta uprostřed několikráte šikmo nařízneme a opatrně položíme na plát ze zeleninou. Okraje dobře přitiskneme.

Zeleninovou kapsu potřeme vajíčkem , posypeme kmínem a pečeme při teplotě 200 stupňů po dobu 30 minut dozlatova.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 904x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.