Přílohy

I přílohy hrají nemalou roli v přípravě výtečného hlavního jídla. O tom, že mezi přílohy nepatří jen knedlík či hranolky, se můžete přesvědčit, pokud se necháte inspirovat našimi recepty. U receptů najdete i tipy na jídla, se kterými je vhodné danou přílohu servírovat.


Avokádový dip

avokádo citron sůl pepř kelímek zakysané smetany Avokádový dip – postup přípravy Důležitým prvním krokem je správný výběr avokáda. Při nákupu je dobré nepodcenit výběr a zaměřit se hlavně na to, aby avokádo bylo na omak měkké a pružné. Jako první...

Bazalkové pesto

3 hrsti bazalkových lístků 3 stroužky česneku 1 hrst piniových oříšků 1 hrst nastrouhaného parmazánu olivový olej hrubozrnná sůl pepř Bazalkové pesto – postup přípravy Lístky bazalky omyjeme, osušíme a v hmoždíři rozetřeme s trochou hrubozrnné soli...

Bramborová omáčka

1500 g brambor 1/4 másla hladká mouka 0,2 l smetany bobkový list nové koření kmín sůl ocet Bramborová omáčka – postup přípravy Ve větším hrnci rozpustíme máslo a podle potřeby do něj za stálého míchání přidáváme mouku, až vznikne "tak akorát"...

Bramborové placky

1000 g brambor 1 - 2 vejce 100 g hladké mouky 3 stroužky česneku majoránka sůl pepř olej Bramborové placky – postup přípravy Brambory opláchneme a uvaříme ve slupce do měkka (nejlépe použít typ C). Brambory oloupeme a rozmačkáme vidličkou nebo...

Bramborový závin se špenátem

500 g brambor 3 vejce 100 g pšeničné krupice máslo bramborový škrob 350 g listového špenátu 1 cibule česnek olej sůl kmín pepř Bramborový závin se špenátem – postup přípravy Špenátové listy omyjeme a spaříme vroucí vodou, trochu překrájíme a...

Bylinkové máslo

máslo pažitka petrželová nať kerblík estragon ½ cibule sůl pepř Bylinkové máslo – postup přípravy Máslo necháme změknout na teplém místě, všechny bylinky nasekáme nadrobno. V misce utřeme máslo do pěny, přidáme nasekané bylinky, na jemném struhadle...

Bylinkový chléb se sýrem feta

425 g hladké mouky 3 lžičky prášku do pečiva 2 lžičky soli 2 lžičky sušeného rozmarýnu 2 lžičky sušeného tymiánu 300 ml teplé vody 15 g droždí 2 lžičky cukru 3 lžíce olivového oleje 125 g sýru feta Bylinkový chléb se sýrem feta – postup přípravy V...

Česnekový dip k pečeným bramborám

1 sýr Cottage 1 sýr žervé ½ vaničky tvarohu 1 zakysaná smetana 1 bílý jogurt 1 palička česneku pepř sůl pažitka brambory olivový olej Česnekový dip – postup přípravy Cottage, žervé, tvaroh a zakysanou smetanu smícháme. Přidáme trochu olivového oleje a...

Chřest s holandskou omáčkou

10 stonků bílého chřestu 100 g másla patka žitného chleba 6 kuliček pepře 2 bobkové listy snítka tymiánu sůl mletý pepř olivový olej Na omáčku: 160 g másla 4 žloutky 2 lžíce bílého vína 6 lžic vody z chřestu 1 citrón sůl pepř Chřest...

Čočkové placky

400 g čočky 2 vejce 1 lžíce bramborového škrobu 0,1 l šlehačky sůl kmín provensálské bylinky olej Čočkové placky – postup přípravy Čočku dobře propláchneme, přebereme a necháme asi dvě hodiny nabobtnat v hrnci s vodou. Poté vodu slijeme,...


Stáhnout v PDF

Přečteno: 8657x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte