Zbyly vám houby a vy už nevíte co s nimi? Určitě zkuste tuhle výbornou čalamádu. Nejprve si houby musíme pořádně očistit a zbavit je všech nečistot z… Číst článek

Kedlubnová omáčka

Kedlubny očistíme  a nastrouháme nahrubo do většího hrnce. Do hrnce přidáme dostatečné množství vody, aby kedlubny plavaly, a trochu osolíme. Na…

Kysané zelí

Nejprve kysané zelí zbavíme části jeho nálevu a trochu ho překrájíme. Dáme ho do hrnce, přidáme k němu trochu vody, kmín a cukr. Přikryjeme ho…

Pohanková kaše

Do hrnce nalijeme vodu a dáme ji vařit. Vodu osolíme a až se bude vřít, přidáme do ní pohanku a zamícháme. Pak hrnec odstavíme a na 25 minut ho dáme…

Dušená mrkev s hráškem

Dušená mrkev s hráškem je klasické jednoduché a dietní jídlo, které se hodí i pro nemocné. Nejprve si vezmeme mrkev, oškrábeme ji a nakrájíme na malé…