Zapečený chřest

1 svazek bílého chřestu
1 svazek zeleného chřestu
40 g másla
30 g mouky
750 ml mléka
muškátový oříšek
bílý pepř
sůl
3 bobkové listy
40 g strouhanky


Zapečený chřest – postup přípravy

Nejprve si vezeme chřest, omyjeme, očistíme, oloupeme a odkrojíme konce. Dáme si vařit vodu se solí, v ní pak povaříme chřest přibližně 3 minuty. Zapékací mísu vymažeme máslem a dáme do ní uvařený a okapaný chřest. Střídáme bílý a zelený. Poté si vezmeme hrnec, rozpustíme v něm máslo a přidáme mouku. Rychle mícháme do té doby, dokud směs nechytne barvu. Opatrně vlijeme mléko a teď musíme pořád míchat, aby se nám nevytvořily hrudky. Přidáme bobkové listy a pak za stálého míchání vaříme asi 15 minut, dokud nám omáčka nezhoustne. Poté bobkové listy vyjmeme a omáčku dochutíme – solí, pepřem a muškátovým oříškem podle chuti. Celé to pak vylijeme do zapékací mísy s chřestem a dáme zapéct na 30 minut. Při posledních 10 minutách přidáme na zapečený chřest strouhanku a plátky másla.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 481x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.