Zadělávané ovesné vločky

ovesné vločky
cibule
sůl
kmín
pepř
majoránka





Zadělávané ovesné vločky – postup přípravy

Potřebné množství ovesných vloček nasypeme do mísy a zalijeme studenou vodou několik milimetrů nad povrch vloček. Necháme odstát asi 1 hodinu. Ovesné vločky nabobtnají a vypijí značnou část vody. Pak oloupeme a nakrájíme cibuli nadrobno a smažíme na pánvi na oleji do zesklovatění, přidáme ovesné vločky i se zbylou vodou (nevymačkáváme), osolíme a dusíme za stálého obracení a míchání asi 20 minut. Když je vody málo můžeme podlít, ale nemá to být kaše. Jde o to, aby se vločky udusily do měkka. Poté zadělávané ovesné vločky okořeníme pepřem, kmínem, majoránkou apod. To se hodí, když se vločky podávají jako hlavní jídlo.

Zadělávané ovesné vločky můžeme podávat i jako přílohu k dalším vegetariánským jídlům, třeba zapečené cuketě, nebo lilku apod.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1227x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

VEGA BEZ SOLI a glutamanu 100g DNM

Sušená zelenina s kurkumou Kořenící přípravek VEGA je zdravou variantou…

Cena: 58 Kč

Káva Žaludovka BIO 200g

Čistá žaludová BIO kávovina z pražených žaludů Žaludová káva byla…

Cena: 105 Kč

Hořec kořen 50g

Surovina pro přípravu bylinného čaje podporuje normální trávení vhodný…

Cena: 70 Kč

Kitchen King Masala 50g DNM

Směs koření na zeleninu Směs koření Kitchen King Masala je určena…

Cena: 52 Kč

Tzatziky 50g DNM

Tzatziky jsou tradiční řecký předkrm. Lze je použít i jako omáčku nebo…

Cena: 43 Kč

Koření řecký salát 20g DNM

Směs bylin, navržená speciálně pro přípravu řeckého salátu z čerstvých…

Cena: 25 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte