Zadělávané kedlubny

1000 g kedluben
25 g tuku
½ dcl mléka
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce cukru
sůl
pepř
muškátový oříšek




Zadělávané kedlubny – postup přípravy

Kedlubny oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Kedlubny vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme špetku muškátového oříšku a dusíme do poloměkka. V rozehřátém tuku rozmícháme hladkou mouku a touto jíškou kedlubny zahustíme. Dále přidáme mléko, osolíme, osladíme a krátce povaříme.

Zadělávané kedlubny jsou výbornou přílohou například ke knedlíkům nebo smaženým plackám

Tip: Místo mléka můžeme na zadělávané kedlubny použít i smetanu.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2063x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

Káva Žaludovka BIO 200g

Čistá žaludová BIO kávovina z pražených žaludů Žaludová káva byla…

Cena: 105 Kč

Hořec kořen 50g

Surovina pro přípravu bylinného čaje podporuje normální trávení vhodný…

Cena: 70 Kč

Mladý ječmen v prášku 250g

100% rostlinný, v prášku. Doplněk stravy. Výhonky mladého ječmene jsou pro…

Cena: 390 Kč

Esenciální olej BERGAMOT, 10ml INVEDA

Přírodní esenciální olej se sladkovocnou, dřevitobylinnou vůní Celkově…

Cena: 168 Kč

Kuzu kořenový škrob BIO 50g

Kvalitní rostlinný škrob pro použití v kuchyni V kuchyni využívaný jako…

Cena: 85 Kč

Tulsi Original BIO sypaný 454g

Lahodný BIO bylinný čaj ze tří druhů bazalky Tulsi. Bez kofeinu.…

Cena: 689 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte