Zadělávané kedlubny

1000 g kedluben
25 g tuku
½ dcl mléka
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce cukru
sůl
pepř
muškátový oříšek




Zadělávané kedlubny – postup přípravy

Kedlubny oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Kedlubny vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme špetku muškátového oříšku a dusíme do poloměkka. V rozehřátém tuku rozmícháme hladkou mouku a touto jíškou kedlubny zahustíme. Dále přidáme mléko, osolíme, osladíme a krátce povaříme.

Zadělávané kedlubny jsou výbornou přílohou například ke knedlíkům nebo smaženým plackám

Tip: Místo mléka můžeme na zadělávané kedlubny použít i smetanu.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1661x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.