Vegetariánský hamburger

2 hrnky uvařených černých fazolí
1 hrnek strouhanky
1 větší červená cibule
2 stroužky česneku
1 zelená paprika
2 lžičky mleté papriky
2 lžičky mletého kmínu
petrželová nať
hrubozrnná sůl
pepř
1/4 hrnku kečupu
1 lžíce sójové omáčky
slunečnicový olej

Vegetariánský hamburger – postup přípravy

Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a česnek na drobné kousky. Na pánvi rozehřejeme slunečnicový olej a na něm osmahneme česnek i cibuli. Zelenou papriku omyjeme a nakrájíme na tenké malé proužky. Přidáme do pánvičky a opečeme, dokud paprika nezměkne. Vmícháme mletou papriku, kmín, sůl a pepř a znovu lehce orestujeme. Rozmixujeme (nebo rozmačkáme) asi polovinu uvařených fazolí. Poté smícháme rozmixované i celé fazole a zeleninovou směs z pánvičky a přidáme petrželovou nať.

K této směsi přidáme strouhanku, kečup a sójovou omáčku. Všechno řádně promícháme. Ze vzniklého těsta vytvoříme placky – hamburgery, které osmažíme na rozehřátém oleji, z každé strany cca 5 minut. Hotový vegetariánský hamburger vložíme mezi rozříznutou housku, do které dáme list ledového salátu, plátek rajčete a hořčici, nebo majonézu.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2935x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.