Vaječná tlačenka se zeleninou

8 vařených vajec
200 g vařené zeleniny
1 majonéza
2 lžíce hořčice
0,3 l zeleninového vývaru
1 cibule
1 želatina v prášku
pepř
sůl



Vaječná tlačenka se zeleninou – postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme skořápku a opláchneme, nakrájíme na větší kousky a vložíme do mísy. Ve větším kastrolu povaříme zeleninu dle chuti, například brokolici, mrkev, celer, petržel, nebo na co máme zrovna chuť. Do mísy k vejcím přidáme hořčici, nadrobno pokrájenou zeleninu, majonézu. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a také přidáme do mísy.

Ve vývaru rozpustíme želatinu dle návodu a přidáme ke všem ostatním ingrediencím. Vše promícháme, dochutíme solí a pepřem a necháme za občasného míchání zchladnout na pokojovou teplotu. Směs vylijeme do formy vypláchnuté studenou vodou a necháme v chladu ztuhnout.

Vaječná tlačenka se zeleninou je vynikající jako předkrm, nebo rozkrájená na menší kousky jako jednohubka s kolečkem rohlíku.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1093x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.