Václavkový guláš

1 kg čerstvých václavek
2 cibule
sladká mletá paprika
hladká mouka
drcený kmín
majoránka
2 stroužky česneku
2 lžíce rajčatového protlaku
olej
sůl
pepř
zakysaná smetana

Václavkový guláš – postup přípravy

Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na oleji do zlatova, přidáme kmín, na kostky nebo proužky nakrájené václavky (nejlépe jen kloboučky, ale mohou bát i celé). Necháme chvíli podusit. Zaprášíme sladkou paprikou, zamícháme a ihned zalijeme vodou, aby paprika nestačila zhořknout. Osolíme, přivedeme k varu a na mírném ohni dusíme do doby, než jsou václavky měkké, ale ne rozvařené (cca 30 minut).

Přidáme rajčatový protlak, hladkou mouku rozmícháme v troše vody, přilijeme do guláše a provaříme ještě asi 15 minut. Přidáme prolisovaný česnek a podle chuti majoránku, už dále nevaříme.

Na úplný závěr můžeme václavkový guláš dochutit lžící zakysané smetany.

Tip 1: Václavkový guláš můžeme těsně před podáváním posypat na jemné proužky nakrájenou čerstvou cibulí.

Tip 2: Chceme-li mít václavkový guláš pikantní, přidáme do něj 1 – 2 feferonky.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 3653x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.