Sójový prejt

250 g sójového granulátu
tuk
1 cibule
strouhanka
1 vejce
bramborový škrob
česnek
majoránka
sůl, pepř
mletý zázvor
kmín

Sójový prejt – postup přípravy

Nejprve namočíme do osolené vody sojový granulát, důkladně z něho v sítku vytlačíme vodu a dáme ho vařit do čisté vody, kterou osolíme a doplníme kouskem cibule a oblíbeným kořením.  Na polovině tuku osmažíme dozlatova jemně nakrájenou cibulku a na závěr ji zasypeme strouhanou bílou žemlí a stáhneme z ohně. Uvařený sójový granulát zcedíme, zčásti vymačkáme a pak ho semeleme nebo rozsekáme. Do vzniklé hmoty přidáme prolisovaný česnek, strouhanou housku s cibulkou, koření, vejce, škrob a trochu přisolíme. Je třeba vše řádně ochutit.

Zapékací mísu nebo pekáček důkladně vymažeme zbývajícím tukem a vysypeme trochou strouhané žemle. Do takto připravené nádoby vložíme zamíchaný sójový prejt. Povrch urovnáme a dáme péci do trouby na 180 – 200 stupňů přibližně na 30 minut. Podáváme se zelím a bramborami.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 625x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.