Pikantní tvarůžková pomazánka

1 balení tvarůžků
100 g másla
2 tavené sýry (smetanové)
1 menší cibule
1 jarní cibulka
2 lžičky plnotučné hořčice
½ lžičky mleté sladké papriky
½ lžičky mleté pálivé papriky
trochu světlého piva
drcený kmín
sůl


Pikantní tvarůžková pomazánka – postup přípravy

Tavený sýr společně s tvarůžky nakrájíme na kostičky, v hrnci rozpustíme máslo a na mírném ohni na něm necháme sýry rozpustit. Bude-li hmota příliš hustá, přilijeme trochu vody. Přidáme koření, hořčici, osolíme a důkladně promícháme. Chceme-li pomazánku opravdu hodně pikantní, můžeme přidat ještě nadrobno nakrájenou chilli papričku. Nakonec přimícháme trochu světlého piva, ale ne moc, aby nebyla pomazánka příliš řídká.

Tvarůžkovou pomazánku necháme vychladnout a dáme do uzavřené nádoby do ledničky. Do vychlazené pomazánky přimícháme nadrobno nakrájenou cibuli a jarní cibulku, promícháme a necháme odležet do druhého dne.

Pikantní tvarůžková pomazánka se natírá na čerstvé pečivo a můžeme ji zdobit nadrobno nasekanou pažitkou, vlašskými ořechy nebo zeleninou.

Tip: Místo taveného sýra můžeme do tvarůžkové pomazánky dát pomazánkové máslo, které v tom případě přidáme po vychladnutí tvarůžků.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 6370x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.