Bramborové noky se sýrovou omáčkou

400 g brambor
250 g polohrubé mouky
1 vejce
2 lžičky prášku do pečiva
10 dkg eidamu
10 dkg Nivy
100 ml mléka
sůl




Bramborové noky se sýrovou omáčkou – postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Nastrouháme na jemném struhadle, osolíme, přidáme vejce a mouku, kterou jsme předtím smíchali s práškem do pečiva. Pokud je těsto příliš řídké, přidáme ještě mouku, vše záleží na typu brambor. Dáme si vařit osolenou vodu a pomocí lžičky nebo cedníku tvoříme bramborové noky, které hážeme do vroucí vody. Jakmile noky vyplavou na hladinu, jsou hotové (cca 3 minuty podle velikosti noků). Ještě teplé noky zalijeme sýrovou omáčkou a ihned podáváme.

Omáčku vytvoříme roztopením nastrouhaných sýrů v mléce, které nejprve zahřejeme téměř k varu.

Bramborové noky můžeme podávat s různými omáčkami, smetanovým špenátem nebo samotné jako přílohu.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 7056x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.