Bramborové noky se sýrovou omáčkou

400 g brambor
250 g polohrubé mouky
1 vejce
2 lžičky prášku do pečiva
10 dkg eidamu
10 dkg Nivy
100 ml mléka
sůl




Bramborové noky se sýrovou omáčkou – postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Nastrouháme na jemném struhadle, osolíme, přidáme vejce a mouku, kterou jsme předtím smíchali s práškem do pečiva. Pokud je těsto příliš řídké, přidáme ještě mouku, vše záleží na typu brambor. Dáme si vařit osolenou vodu a pomocí lžičky nebo cedníku tvoříme bramborové noky, které hážeme do vroucí vody. Jakmile noky vyplavou na hladinu, jsou hotové (cca 3 minuty podle velikosti noků). Ještě teplé noky zalijeme sýrovou omáčkou a ihned podáváme.

Omáčku vytvoříme roztopením nastrouhaných sýrů v mléce, které nejprve zahřejeme téměř k varu.

Bramborové noky můžeme podávat s různými omáčkami, smetanovým špenátem nebo samotné jako přílohu.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 9687x

array(0) { } array(0) { } array(0) { }
Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

VEGA BEZ SOLI a glutamanu 150g DNM

Sušená zelenina s kurkumou Kořenící přípravek VEGA je zdravou variantou…

Cena: 88 Kč

Hořec kořen 50g

Surovina pro přípravu bylinného čaje podporuje normální trávení vhodný…

Cena: 70 Kč

Kitchen King Masala 50g DNM

Směs koření na zeleninu Směs koření Kitchen King Masala je určena…

Cena: 52 Kč

Tzatziky 50g DNM

Tzatziky jsou tradiční řecký předkrm. Lze je použít i jako omáčku nebo…

Cena: 43 Kč

Koření řecký salát 20g DNM

Směs bylin, navržená speciálně pro přípravu řeckého salátu z čerstvých…

Cena: 25 Kč

Rozmarýn celý 20g DNM

Rozmarýn je silně aromatické koření svěží vůně a chuti, výborné v…

Cena: 31 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte