Bramborové lokše

750 g vařených brambor
máslo
300 g polohrubé mouky
sůl
1 vejce





Bramborové lokše – postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kousky a ve větším kastrolu uvaříme v osolené vodě úplně doměkka. Poté je vidličkou nebo mačkadlem rozmačkáme na kaši a necháme vychladnout. Do vychladlých brambor přidáme mouku a vejce a všechno dobře promícháme, dokud nevytvoříme těsto. Měkké těsto položíme na posypaný vál a vyválíme z něj velký bochník. Za stálého podsypávání moukou odkrajujeme z těsta malá kolečka a válíme je na co nejtenčí placky. Ty potom pečeme je na rozpálené pánvi na sucho z obou stran. Po každém lokši je třeba pánev utřít, protože se tam připaluje mouka. Upečené bramborové lokše potřeme máslem a osolíme.

Bramborové lokše můžeme podávat samotné, nebo plněné různými náplněmi, například zeleninovým lečem, zelím, nebo i na sladko třeba s tvarohem a povidlím.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 5379x

array(0) { } array(0) { } array(0) { }
Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

VEGA BEZ SOLI a glutamanu 100g DNM

Sušená zelenina s kurkumou Kořenící přípravek VEGA je zdravou variantou…

Cena: 58 Kč

Hořec kořen 50g

Surovina pro přípravu bylinného čaje podporuje normální trávení vhodný…

Cena: 70 Kč

Kitchen King Masala 50g DNM

Směs koření na zeleninu Směs koření Kitchen King Masala je určena…

Cena: 52 Kč

Tzatziky 50g DNM

Tzatziky jsou tradiční řecký předkrm. Lze je použít i jako omáčku nebo…

Cena: 43 Kč

Koření řecký salát 20g DNM

Směs bylin, navržená speciálně pro přípravu řeckého salátu z čerstvých…

Cena: 25 Kč

Rozmarýn celý 20g DNM

Rozmarýn je silně aromatické koření svěží vůně a chuti, výborné v…

Cena: 31 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte