Švestkový kompot

švestky
voda
cukr






Švestkový kompot – postup přípravy

Vyrobit švestkový kompot není vůbec nic složitého. Potřebujeme jenom švestky, které si očistíme a vypeckujeme. Nálev se připravuje podle toho, kolik máte švestek. Na 1 l vody se dává 300 g cukru. Švestky rovnáme do vyvařených zavařovacích sklenic a zalijeme je ještě teplým cukerným nálevem. Pořádně uzavřeme a hned sterilujeme při 80 stupních 20 minut. Poté je skladujeme v suchu a chladu.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 9941x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

VEGA BEZ SOLI a glutamanu 150g DNM

Sušená zelenina s kurkumou Kořenící přípravek VEGA je zdravou variantou…

Cena: 88 Kč

Kitchen King Masala 50g DNM

Směs koření na zeleninu Směs koření Kitchen King Masala je určena…

Cena: 52 Kč

Tzatziky 50g DNM

Tzatziky jsou tradiční řecký předkrm. Lze je použít i jako omáčku nebo…

Cena: 43 Kč

Koření řecký salát 20g DNM

Směs bylin, navržená speciálně pro přípravu řeckého salátu z čerstvých…

Cena: 25 Kč

Rozmarýn celý 20g DNM

Rozmarýn je silně aromatické koření svěží vůně a chuti, výborné v…

Cena: 31 Kč

Provensálské koření 20g DNM

Provensálské koření je směs různých sušených bylinek, původně…

Cena: 25 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte