Segedínský guláš

img


Segedínský guláš - postup přípravy

Do velkého hrnce dáme vařit asi tři čtvrtě litru vody, ve které necháme rozpustit zeleninový bujón. Zeleninový bujón uvedeme do varu, přidáme k němu sójové maso a vaříme ho asi třicet minut. Na rozehřátém oleji osmažíme oloupanou cibuli nakrájenou nadrobno, přikryjeme ji a deset minut necháme dusit. Potom přidáme rajčatový protlak, mletou papriku a opražíme. Vložíme okapané sójové maso, posypeme kmínem, majoránkou, osolíme a základ segedínského guláše dusíme asi deset minut.

Potom přidáme překrájené a proprané zelí, podlijeme trochou horké vody a společně dusíme dvacet minut. Segedínský guláš ze sójového masa nakonec ochutíme prolisovaným česnekem a zalijeme kysanou smetanou.

Segedínský guláš ze sójového masa podáváme tradičně s houskovým knedlíkem.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.