Aktuálně pro vás máme 1744 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Vichyssoise Polévky
09. 05. 2018

Vichyssoise

Ingredience
- +
  • pórek: 1 ks
  • malé cibule: 1 ks
  • brambory: 1 ks
  • máslo: 1 PL
  • zeleninový vývar: 600 ml
  • smetana ke šlehání: 100 ml
  • pažitka nebo jarní cibulka: 2 PL
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Vichyssoise - recept

V hrnci na másle při mírné teplotě necháme zesklovatět na kolečka nakrájený pórek a nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme pokrájené brambory, zalijeme horkým vývarem, osolíme a opepříme dle chuti. Vaříme doměkka asi 25 minut a rozmixujeme na hladký krém. Necháme vychladnout a dáme na 2 hodiny do ledničky.  

Vichyssoise smícháme se smetanou a podáváme zastudena s nadrobno nasekanou pažitkou nebo jarní cibulkou. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

brambory1.jpg Polévky

Už jste si pořídili brambory na uskladnění? Je nejvyšší čas. A víte, jak vlastně brambory mohou prospívat našemu zdraví?

Brambory patří mezi jedny z nejoblíbenějších plodin. V kuchyni je využíváme opravdu hojně a jsme věrnými konzumenty. Právě brambory před časem vytěsnily z české kuchyně tradiční obiloviny, jako pohanku, žito…

paleni-zahy-pyroza.jpg Polévky

5x nejlepší přírodní prostředky proti pálení žáhy

Ve chvíli, kdy nás začne trápit pálení žáhy, je nutné zamyslet se nad tím, co vkládáme do úst. Rozhodně je nutné vyhýbat se příliš kořeněným a slaným…

gratinovane-brambory-s-tymianem.jpg Polévky

Gratinované brambory s tymiánem

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Smetanu nalejeme do malého hrnce a přivedeme k varu. Vmícháme máslo, lístky tymiánu a nastrouhaný parmazán. Zapékací misku vymažeme sádle. Osolené a opepřené…

bylinkove-brambory.jpg Polévky

Bylinkové brambory

Brambory důkladně umyjeme a rozpůlíme. Bylinky a česnek nasekáme. Brambory vyskládáme do pekáče vymazaného sádlem, řádně osolíme, opepříme, posypeme česnekem a bylinkami. Lehce brambory sádlem také polejeme a…

kure-pecene-s-bramborami.jpg Polévky

Kuře pečené s bramborami

Brambory ve slupce asi 15 minut povaříme. Poté je oloupeme a nakrájíme na kolečka. Kuře osolíme, opepříme, posypeme nasekaným tymiánem a drceným kmínem. Nakrájené brambory naskládáme na dno pekáče vymazaného…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ještě krmíte psa klasickými granulemi? Přečtěte si, proč si pes zaslouží změnu

Súhlasím, kŕmenie mäsom je najlepšie, akurát nie každé zvieratko to chce. Naša seniorka vôbec. Len konzervy a ...

Trápí vás časté nemoci? Podpořte svou imunitu

zdrava strava, hodně vitaminu, zeleniny, ovoce a k tomu ještě pohyb na posílení imunity

Doporučené recepty

Salát z čínského zelí a mrkve

Saláty: Salát z čínského zelí a mrkve

Čínské zelí očistíme, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na tenké proužky. Mrkev omyjeme, oloupeme a nakrájíme…

Mangový cheesecake

Dezerty: Mangový cheesecake

Sušenky rozmixujeme, promícháme s rozpuštěným máslem a natlačíme do dortové formy vyložené pečícím papírem.…

Polévka pak choi

Polévky: Polévka pak choi

Rýžové nudle si uvaříme. Zelí pak choi očistíme. Zvlášť nakrájíme na plátky bílou a zelenou část. Mrkev nakrájíme…

Slaný cuketový koláč

Hlavní jídla: Slaný cuketový koláč

Z cuket vydlabeme měkkou dužinu, použijeme jen pevnou část, kterou nasrouháme nahrubo, osolíme a necháme v cedníku…