Aktuálně pro vás máme 1744 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Provensálské koření Ostatní
16. 03. 2018

Provensálské koření

Ingredience
- +
  • sušený rozmarýn: 2 PL
  • sušený tymián: 2 PL
  • sušená saturejka: 1 PL
  • sušený estragon: 1 PL
  • sušená bazalka: 1 PL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Provensálské koření - recept

Všechno koření jednoduše smícháme dohromady a používáme například pro dochucení dušené zeleniny, grilovaného masa, ryb, omáček na těstoviny a mnoha dalších pokrmů. Někdy se do provensálského koření přidává i majoránka, oregano nebo sušená levandule. 

Provensálské koření může mít různé variace, podle názvu však vždy obsahuje bylinky pěstované v oblasti Provance ve Francii.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

unava1.jpg Ostatní

Ničí vás únava? Připravte si bylinné čaje, které vás zaručeně proberou

Únava nás může pořádně ničit. Faktorů, které k ní přispívají, je hned několik. Od nedostatku spánku přes stres, nedostatek vitamínů a minerálů až k zanesenému organismu a nedostatku pohybu na čerstvém vzduchu.…

antid1.jpg Ostatní

Přírodní antidepresiva účinně zaženou deprese i smutek. 7 druhů bylin, které skutečně pomohou

Čerstvé nebo sušené? Byliny, které fungují jako přírodní antidepresiva, můžete využívat v jakékoliv formě. A rozhodně je nemusíte nikde draze nakupovat. Spousta z nich roste možná i kolem vašeho domu. Anebo si…

kosme1.jpg Ostatní

Přírodní kosmetika není žádná věda. Vyrobit si ji můžete snadno doma

Přírodní kosmetika je v poslední době hitem, avšak v obchodech stojí nemalé peníze. Naštěstí si z dostupných surovin můžete mnoho produktů vyrobit sami doma a pochopitelně i za zlomek ceny.

svatojan1.jpg Ostatní

Blíží se svatojánská noc. Víte, s jakými pověrami je spojena, a které byliny sbírat?

Svatojánská noc přichází ze 23. na 24. června. Ovšem magické období začíná už letním slunovratem. Tomuto období kladli naši předkové velkou váhu. Sbíraly se byliny a říkalo se, že kouzla mají v tento čas…

magie1.jpg Ostatní

Kouzelné byliny, které vám do života přičarují jen to krásné. Pečují o krásu těla a mohou pomoci získat lásku 

Kouzelné byliny využívali lidé již odpradávna. Za pomoci různých lektvarů či rituálů se snažili dosáhnout svého cíle. I když elixír mládí není vlastně dodnes znám, existují kouzelné byliny, které nám mohou…

Tip na recept

Mrkvový salát

Mrkvový salát

Jablka omyjeme a zbavíme jádřinců. Mrkve oškrábeme a společně s jablky nastrouháme nebo nakrájíme na velmi jemné nudličky. Z citrónu a poloviny pomeranče vymačkáme šťávu a přidáme k salátu, do kterého…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Vánoční rybí polévka

    Bravo! Konečně po letech jsem nalezla jedinečný recept na polévku, kterou vařím již padesát let ( převzato od ...

  • Bylinkový horoskop na rok…

    Milá Ellen, <br> samozřejmě, že "automatického korektora" znám. Stalo se a mrzí mě to, sypu si popel na hlavu. Neb...

  • Bylinkový horoskop na rok…

    A víte, co je korektor pravopisu? Stačí si ho zapnout - a nebudete mít hrubku hned v nadpisu...

Detox, vitamíny z ovoce či zeleniny a další tipy na literaturu o zdraví

Dobrý den, od A.Williama mám již 4 knihy. Přišel ke mě prostřednictvím semináře on-line, v březnu 2021. Začala...

Kosmetika na dovolenou: Jaké přípravky potřebujete na různé typy dovolených?

ja chodím jenom k vodě, takže mi stačí opalovací krém a probiotika, abych neměla střevní potíže

Doporučené recepty

Gravlax (marinovaný losos) s hořčičnou omáčkou

Předkrmy a chuťovky: Gravlax (marinovaný losos) s hořčičnou omáčkou

Čerstvého lososa bez kůže omyjeme, důkladně osušíme a podélně rozpůlíme. Na pracovní desku rozprostřeme větší kus…

Medové perníčky

Vánoční cukroví: Medové perníčky

Přeosýváme hladkou mouku a moučkový cukr. Máslo necháme změknout a med zahřejeme. Ze surovin vypracujeme hladké…

Býčí žlázy

Hlavní jídla: Býčí žlázy

Býčí žlázy necháme namočené v mléce asi 30 minut, důkladně opereme ve vodě a osušíme papírovými utěrkami.  …

Smaženice z lišek

Hlavní jídla: Smaženice z lišek

Lišky očistíme, větší překrojíme, malé necháme vcelku. Na rozehřátém sádle necháme zpěnit nadrobno nakrájenou…