Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Provensálské koření Ostatní
16. 03. 2018 Přečteno: 1300x

Provensálské koření

Ingredience
- +
  • sušený rozmarýn: 2 PL
  • sušený tymián: 2 PL
  • sušená saturejka: 1 PL
  • sušený estragon: 1 PL
  • sušená bazalka: 1 PL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Provensálské koření - recept

Všechno koření jednoduše smícháme dohromady a používáme například pro dochucení dušené zeleniny, grilovaného masa, ryb, omáček na těstoviny a mnoha dalších pokrmů. Někdy se do provensálského koření přidává i majoránka, oregano nebo sušená levandule. 

Provensálské koření může mít různé variace, podle názvu však vždy obsahuje bylinky pěstované v oblasti Provance ve Francii.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Nakládané feferonky

Nakládané feferonky

Množství nálevu přizpůsobíme množství feferonek. Můžeme použít feferonky pálivé i nepálivé nebo je kombinovat. Česnek je nepovinná přísada, ale dodá feferonkám "další rozměr". Feferonky omyjeme, případné…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Batátový krém

Polévky: Batátový krém

Batáty, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na malé kostky. Zeleninu vložíme do pekáče, zakápneme olivovým olejem…

Těstovinový salát za studena

Saláty: Těstovinový salát za studena

Těstoviny uvaříme al dente. Rukolu promícháme s olivovým olejem a octem balsamico. Přidáme uvařené těstoviny,…

Zelený chřest jako příloha

Přílohy: Zelený chřest jako příloha

Z chřestu odkrojíme dřevnaté části, které bývají v nejširším místě stonku. Ve vyšším hrnci přivedeme k varu…

Petrželové pesto

Ostatní: Petrželové pesto

Do mixéru vložíme petržel, ořechy, česnek, citronovou šťávu, kůru a parmazán. Všechny ingredience rozmixujeme,…