Aktuálně pro vás máme 1744 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Kynuté buchty z domácí pekárny Dezerty
16. 01. 2018 Přečteno: 3616x

Kynuté buchty z domácí pekárny

Ingredience
- +
  • hladká mouka: 600 g
  • cukr krupice: 80 g
  • vanilkový cukr: 1 PL
  • sádlo: 100 g
  • voda: 240 ml
  • čerstvé droždí: 30 g
  • špetka soli
  • švestková povidla
  • sádlo na potření
  • moučkový cukr na posypání

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Kynuté buchty z domácí pekárny - recept

Do pekárny nalijeme vodu a rozpuštěné (vychladlé) nebo změklé sádlo. Přisypeme mouku, oba cukry, rozdrobíme droždí a špetku soli. Zapneme program "Těsto" a necháme kynout. Pekáč vymažeme sádlem. Těsto na kynuté buchty rozdělíme na 20 kusů, z každého kousku vytvarujeme placku. Na placku dáme švestková povidla, zabalíme do kuličky a položíme na pekáč spojem dolů. Každý "balíček potřeme ze stran rozpuštěným sádlem, aby se kynuté buchty lépe oddělovaly od sebe. Připravené buchty necháme ještě 15 minut kynout na teplém místě. 

Kynuté buchty pečeme na 180 °C asi 20 - 25 minut. Ihned po upečení je potřeme rozpuštěným sádlem, necháme vychladnout na mřížce a po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 4 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

dukatove-buchticky-z-domaci-pekarny.jpg Dezerty

Dukátové buchtičky z domácí pekárny

Do domácí pekárny nalijeme mléko, olej a rozšlehané vejce. Přidáme špetku soli, zasypeme moukou, cukrem, rozdrobíme droždí a zapneme program Těsto. Těsto rozválíme na silnější plát a vykrájíme z něj ostrým…

Tip na recept

Makový závin

Makový závin

Aby byl makový závin pěkně vláčný a chutný, je dobré si náplň přichystat už den předem, aby se hezky uležela. Nejdříve umeleme mák, poté jej svaříme s mlékem, cukrem a vanilkovým cukrem. Tuto směs mícháme a…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Detox, vitamíny z ovoce či zeleniny a další tipy na literaturu o zdraví

Dobrý den, od A.Williama mám již 4 knihy. Přišel ke mě prostřednictvím semináře on-line, v březnu 2021. Začala...

Kosmetika na dovolenou: Jaké přípravky potřebujete na různé typy dovolených?

ja chodím jenom k vodě, takže mi stačí opalovací krém a probiotika, abych neměla střevní potíže

Doporučené recepty

Domácí bezinková limonáda

Nápoje: Domácí bezinková limonáda

Květy z bezinky vložíme do velké zavařovací sklenice nebo džbánu a zalijeme dvěma litry vody. Zakryjeme plátýnkem,…

Obrácený jablečný koláč

Dezerty: Obrácený jablečný koláč

Kulatou formu vymažeme tukem. Na dno formy naskládáme plátky jablek, které posypeme ½ hrnku cukru, citronovou…

Jehněčí na česneku

Hlavní jídla: Jehněčí na česneku

Jehněčí omyjeme, osušíme, zbavíme blan, kost neodstraňujeme. Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme se solí a…

Jahodová marmeláda

Ostatní: Jahodová marmeláda

Jahody zbavíme stopek, opláchneme je a nakrájíme na libovolně velké kousky. Vložíme do hrnce a zalijeme citrónovou…