spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1687 receptů

Pomazánky

vyhledáno 96 receptů

Pomazánky

Vajíčková pomazánka s lučinou

Vejce uvařená natvrdo oloupeme a najemno nastrouháme do mísy. Přidáme lučinu, majonézu, hořčici, prolisovaný česnek, nasekanou pažitku a důkladně promícháme. Dochutíme solí a pepřem. Vajíčkovou...

Pomazánky

Tvarohová pomazánka s medvědím česnekem

Medvědí česnek nasekáme, ředkvičky a jarní cibulku pokrájíme nadrobno. Smícháme tvaroh se smetanou. Přidáme pokrájenou zeleninu, medvědí česnek a důkladně promícháme. Dochutíme solí a...

Pomazánky

Avokádová pomazánka s lučinou

Avokádo rozmačkáme vidličkou, přidáme lučinou a rozmícháme. Nastrouháme do něj vejce natvrdo. Zakápneme limetkovou šťávou, přidáme prolisovaný česnek. Dochutíme solí a pepřem.  Avokádovou pomazánku s lučinou podáváme s ředkvičkami a vajíčkem.

Pomazánky

Luštěninová pomazánka

Bílé fazole uvaříme doměkka. Do mísy vložíme okapané fazole, které smícháme se sýrem, nasekaným česnekem a čerstvým rozmarýnem (podle chuti). Přilejeme olivový olej a zakápneme citronovou šťávou....

Pomazánky

Tvarohová pomazánka s pažitkou

Vejce uvaříme, nemusí být úplně natvrdo. Uvařené vajíčko oloupeme a nakrájíme nadrobno. Do misky vyklopíme tvaroh, přidáme vejce, nadrobno nakrájenou šalotku, ředkvičky a nasekanou pažitku podle...

Pomazánky

Fazolový hummus

Sušená rajčata pokrájíme a česnek prolisujeme. Do mixéru vložíme bílé fazole, sušená rajčata, česnek a olivový olej. Mixujeme a postupně přidáváme vodu, aby vznikla hladká kaše. Na závěr dochutíme...

Pomazánky

Tuňáková pomazánka na jednohubky

Z tuňákové konzervy slejeme olej. Tuňáka si v míse rozmačkáme vidličkou. Olivy a rajčata nakrájíme na malé kostičky. Cibuli nasekáme na drobno. Suroviny promícháme, přidáme olivový olej a zakápneme...

Pomazánky

Vajíčková pomazánka s ricottou

Vejce uvaříme natvrdo. Ricottu smícháme se solí, špetkou pepře, hořčicí a nadrobno nakrájenou pažitkou. Přidáme na malé kousky nakrájená vejce. Konzistenci pomazánky doladíme přidáním zakysané...

Pomazánky

Salámová pomazánka

Máslo necháme změknout v pokojové teplotě, což můžeme urychlit tím, že ho nastrouháme nahrubo. Smícháme máslo, majonézu, hořčici, kečup, nastrouhaný salám a okurky, nadrobno nakrájenou cibulku,...

Pomazánky

Francouzská paštika

Slaninu a cibuli nakrájíme na malé kostičky a orestujeme v hrnci na menším množství rozpuštěného sádla. Maso a játra očistíme, nakrájíme také na menší na kostičky a přidáme k cibuli a slanině. Vše...

Tip na recept

všechny recepty >

Makový koláč s citronovou polevou

Příprava těsta: Máslo necháme změknout, což můžeme urychlit tím, že ho nastrouháme nahrubo, a smícháme ho rukama s prosátou moukou, žloutkem a cukrem. Nakonec přidáme studenou vodu a hněteme, až vznikne hladké těsto,...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

  • Caesar salát

    Doporučuji taky špenátový salát:) https://zdraverecepty.cz/recepty/spenatovy-salat-s-kurecim-masem/

Doporučené recepty

Pomazánky:

Pomazánka ze surumi tyčinek

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Surumi tyčinky také nakrájíme na malé kousky a smícháme s cibulí, sýrem a tatarskou omáčkou. Vše dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Pomazánku necháme v lednici odležet....

Ostatní:

Ovesná kaše

Ovesné vločky dáme spolu s mlékem a medem a skořicí nebo perníkovým kořením do rendlíku nebo malého hrnce a pomalu ohříváme. Mícháme, aby se ovesná kaše nespálila. Pokud je ovesná kaše moc hustá, přidáme trochu mléka...

Hlavní jídla:

Rybí nákyp

Rybí maso osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, přidáme trochu vody a dusíme doměkka. Měkké rybí maso umeleme na masovém strojku. Připravíme světlou jíšku smícháním másla a hladké mouky, nalijeme mléko a uděláme...

Předkrmy a chuťovky:

Domácí korbáčky

Ve velkém hrnci necháme za občasného míchání zahřát čerstvé mléko (nejlépe přímo od farmáře) na 40 °C a odstavíme. Syřidlo v množství dle návodu na obalu rozmícháme s trochou vody, přidáme do mléka a mícháme asi 2...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte