Budapešťská pomazánka

img




Budapešťská pomazánka – postup přípravy

Tvaroh rozmícháme nebo vyšleháme s máslem a smetanou, osolíme a okořeníme sladkou paprikou. Přidáme nadrobno nakrájenou červenou papriku a cibuli a důkladně promícháme.

Domácí budapešťská pomazánka je skvělá s čerstvým pečivem a posypaná nadrobno nasekanou pažitkou, ale může se také podávat např. k pečeným bramborám, grilované zelenině nebo na osmažených topinkách s česnekem.

Tip 1: Místo čerstvé červené papriky můžeme použít sterilovanou kapii nakrájenou na malé kousky.

Tip 2: Chceme-li pomazánku pikantnější, můžeme do ní přidat 1 lžíci strouhaného křenu, pikantní kyselou okurku, prolisovaný česnek nebo sladkou papriku vyměnit za pálivou variantu.

Tip 3: Pokud je pomazánka příliš hustá, zředíme ji trochou mléka.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.