Bramborové koblihy

250 g brambor
300 g polohrubé mouky
30 g másla
2 žloutky
3 lžíce mléka
20 g droždí
olej na smažení
sůl
cukr



Bramborové koblihy – postup přípravy

Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Po uvaření brambory prolisujeme a smícháme je s polohrubou moukou. Do kastrůlku dáme vlažné mléko, rozdrobíme do něj kvasnice a špetku cukru. Ve větší míse smícháme máslo, žloutky, kvásek a přidáme směs mouky a brambor. Vše osolíme a vypracujeme v tužší těsto (jako na koláče). Těsto necháme řádně vykynout a pak z něho vyválíme plát asi 1 centimetr vysoký. Z plátu vykrajujeme kolečka o průměru asi 4 centimetry. Na půlku koleček dáme lžičku marmelády a druhým kolečkem je překryjeme. Prsty stlačíme, aby marmeláda nevytékala. Bramborové koblihy klademe na plech a necháme zvolna kynout.

Vykynuté klademe vrchní stranou dolů do pánve s rozehřátým tukem a smažíme s obou stran. Bramborové koblihy nakonec klademe na ubrousek, aby vsákli přebytečný tuk a posypeme moučkovým cukrem.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1496x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

MAHA NARAYANA olej 750ml

MAHA NARAYANA olej 750 ml, Link Naturals Products Masážní olej dle ájurvédské…

Cena: 999 Kč

Tarika ajurvédský noční olej se…

Omlazující ájurvédská směs olejů se šafránem, cedrem, kurkumou  Pro…

Cena: 788 Kč

Tarika ajurvédský noční olej s růží…

ÁJURVÉDSKÝ KRÁLOVSKÝ NOČNÍ OLEJ S RŮŽÍ pro obličej, krk a dekolt Pro…

Cena: 488 Kč

Tarika ajurvédský noční olej s kadidlem…

Omlazující směs olejů Pro obličej, krk a dekolt. Pro všechny typy pleti nad 16…

Cena: 348 Kč

Vanilka mletá 20g DNM

Koření z Indonesie Vanilka je silně aromatické koření velmi příjemné vůně…

Cena: 157 Kč

Muškátový oříšek mletý 50g DNM

Koření z Indonésie Muškátový oříšek je koření výrazné nasládlé…

Cena: 76 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte