Zapečené kapustičky

600 g růžičkové kapusty
300 g brambor
250 ml smetany
sůl
pepř
1 jarní cibulka
olej na smažení
máslo na vymazání




Zapečené kapustičky – postup přípravy

Růžičkovou kapustu pečlivě očistíme, důkladně omyjeme vlažnou vodou, vložíme ji do vroucí osolené vody a přibližně 5 minut povaříme. Vodu potom dokonale slijeme, kapustičky propláchneme studenou vodou a necháme je okapat. Potom povařené kapustičky přendáme do větší máslem vymazané zapékací misky, zalijeme je 2/3 smetany, dobře je osolíme a opepříme.

Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, polovinu dáme do studené vody a na druhou část nalijeme zbytek smetany, osolíme a opepříme. Brambory se smetanou opatrně rozložíme na kapustičky a vše dohromady vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 200°C asi 30 minut. Abychom vytvořili z brambor zlatavou a křupavou kůrku, vyndáme zbylé brambory z vody, necháme je důkladně okapat nebo je můžeme osušit v utěrce a co nejrychleji je osmažíme na rozpáleném oleji. Pak osmažené brambory přendáme do zapékací mísy na kapustičky a ještě je společně krátce zapečeme.

Při podávání můžeme zapečené kapustičky na talíři ještě posypat najemno nakrájenou jarní cibulkou.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1461x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.