Švestková povidla

  • 2500 g švestek
  • 500 g cukru
  • 200 ml octa

Švestková povidla – postup přípravy

Nejlepší švestková povidla dělaly určitě naše babičky. Určitě jste je chodili krást do spíže a se špinavou pusou tvrdili, že vy o jejich zmizení nic nevíte. Pokud vám nechutnají povidla ze supermarketu, není nic lehčího, než si je vyrobit doma. Švestky si omyjeme, vypeckujeme a smícháme s cukrem a octem. Necháme do druhého dne odležet. Druhý den dáme švestky vařit. Vaříme je přibližně 2,5 až 3 hodiny a to podle toho, jak chceme mít povidla hustá. Nejdříve uvedeme do varu a potom ztlumíme oheň a vaříme pouze na mírném plameni. To nejdůležitější na tomto receptu však je, že se švestková povidla nesmí míchat! Po uvaření se povidla dávají ještě horká do předem vyvařených zavařovacích sklenic, uzavřou se a postaví dnem vzhůru. Takto se nechají až do vychladnutí.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 15871x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Je vidět, že článek psal někdo, kdo o výrobě povidel neví vůbec nic. Pravá povídka se vyrábějí pouze z ovoce bez přídavku cukru.

Ale no taaak :)


Doporučujeme k tématu

Káva Žaludovka BIO 200g

Čistá žaludová BIO kávovina z pražených žaludů Žaludová káva byla…

Cena: 105 Kč

Mléčná čokoláda BIO na vaření VIVANI…

BIO mléčná čokoláda je vhodná k přípravě kvalitní polevy na zdobení dortů…

Cena: 94 Kč

Hořec kořen 50g

Surovina pro přípravu bylinného čaje podporuje normální trávení vhodný…

Cena: 70 Kč

Redberries smoothie mix 140g

Prášek z čistého ovoce vhodný do smoothies 20 porcí - úžasná kombinace…

Cena: 306 Kč

Švestková povidla slazená BIO 250g…

Povidla z moravských švestek vařená moderním způsobem (ve vakuu při 50 °C).…

Cena: 69 Kč

Hmoždíř kovový nerez

menší nerezový hmoždíř na drcení koření a bylinek Hmoždíře se…

Cena: 393 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte