Švestková povidla

2500 g švestek
500 g cukru
200 ml octa

 

 

 

 

 

 

Švestková povidla – postup přípravy

Nejlepší švestková povidla dělaly určitě naše babičky. Určitě jste je chodili krást do spíže a se špinavou pusou tvrdili, že vy o jejich zmizení nic nevíte. Pokud vám nechutnají povidla ze supermarketu, není nic lehčího, než si je vyrobit doma. Švestky si omyjeme, vypeckujeme a smícháme s cukrem a octem. Necháme do druhého dne odležet. Druhý den dáme švestky vařit. Vaříme je přibližně 2,5 až 3 hodiny a to podle toho, jak chceme mít povidla hustá. Nejdříve uvedeme do varu a potom ztlumíme oheň a vaříme pouze na mírném plameni. To nejdůležitější na tomto receptu však je, že se švestková povidla nesmí míchat! Po uvaření se povidla dávají ještě horká do předem vyvařených zavařovacích sklenic, uzavřou se a postaví dnem vzhůru. Takto se nechají až do vychladnutí.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 14705x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.