Švestková nutela

2500 g švestek
1000 g cukru krupice
2 ks vanilkového cukru
3 ks čokoládového pudinku
200 g kakaa






Švestková nutela – postup přípravy

Nejprve si potřebujeme poradit se švestkami, které umyjeme a vypeckujeme. Pokrájíme je na menší kousky a za stálého míchání je povaříme doměkka. Pak si vezmeme tyčový mixér a rozmixujeme švestky do hladka. Do této hladké kaše vmícháme směs cukrů, pudinků a kakaa. Stále vše mícháme a vaříme ještě asi 2 minuty. Na uskladnění nutely potřebujeme sklenice, které jsme si předtím vyvařili. Nutelu do nich plníme a poté sklenice sterilujeme při 80° asi 15 minut.

Množství pudinku, které do nutely dáme, záleží hlavně na tom, jak chceme, aby byla švestková nutela hustá. Obvykle se dávají 2, pokud potřebujeme například do koláče či buchet nutelu hustší, dáme klidně 3. Množství kakaa potom záleží na tom, jak kakao barví.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2008x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

Mléčná čokoláda BIO na vaření VIVANI…

BIO mléčná čokoláda je vhodná k přípravě kvalitní polevy na zdobení dortů…

Cena: 94 Kč

Švestková povidla slazená BIO 250g…

Povidla z moravských švestek vařená moderním způsobem (ve vakuu při 50 °C).…

Cena: 69 Kč

Hmoždíř kovový nerez

menší nerezový hmoždíř na drcení koření a bylinek Hmoždíře se…

Cena: 393 Kč

Kayenský pepř mletý 50g DNM

Směs mletých chilli papriček Složení: chilli papričky mleté Kayenský pepř…

Cena: 34 Kč

Granola - Cereálie s čokoládou a mandlemi…

Sypané bezlepkové cereálie Sam Mills s čokoládou a mandlemi Popis:Bezlepkové…

Cena: 92 Kč

Müsli oříškové s kousky čokolády 400g…

Celozrnné sypané müsli s vysokým obsahem vlákniny, s oříšky a kousky…

Cena: 65 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte