Švestková nutela

2500 g švestek
1000 g cukru krupice
2 ks vanilkového cukru
3 ks čokoládového pudinku
200 g kakaa






Švestková nutela – postup přípravy

Nejprve si potřebujeme poradit se švestkami, které umyjeme a vypeckujeme. Pokrájíme je na menší kousky a za stálého míchání je povaříme doměkka. Pak si vezmeme tyčový mixér a rozmixujeme švestky do hladka. Do této hladké kaše vmícháme směs cukrů, pudinků a kakaa. Stále vše mícháme a vaříme ještě asi 2 minuty. Na uskladnění nutely potřebujeme sklenice, které jsme si předtím vyvařili. Nutelu do nich plníme a poté sklenice sterilujeme při 80° asi 15 minut.

Množství pudinku, které do nutely dáme, záleží hlavně na tom, jak chceme, aby byla švestková nutela hustá. Obvykle se dávají 2, pokud potřebujeme například do koláče či buchet nutelu hustší, dáme klidně 3. Množství kakaa potom záleží na tom, jak kakao barví.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1925x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.