Špenátové řízečky

svazek špenátových listů
malá plechovka kukuřice
malá plechovka baby karotky
malá plechovka hrášku
3 vejce
špetka soli
2 lžíce hrubé krupice
špetka mletého muškátového květu
strouhanka
olej na smažení

Špenátové řízečky – postup přípravy

Špenátové listy vložíme do vroucí mírně osolené vody asi na jednu minutu. Pak je vyjmeme, na sítu necháme okapat a pokrájíme na malé kousky. Vložíme do mísy a přidáme okapanou kukuřici. Baby karotku s hráškem vyklopíme do síta, karotku drobně pokrájíme a pak i s okapaným hráškem přidáme ke špenátu. Směs osolíme, opepříme a poprášíme muškátovým květem. Žloutky oddělíme od bílků a vmícháme do zeleniny. Přidáme krupici, z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme opatrně do zeleniny. Znovu promícháme a dle potřeby doplníme strouhankou, aby vznikla tužší hmota. Mokrýma rukama vytvoříme ploché, nepříliš velké řízky a obalíme ve strouhance. Na rozpáleném oleji smažíme řízečky z obou stran dozlatova.

Špenátové řízečky podáváme s vařenými bramborami přelitými rozpuštěným máslem.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 904x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.